content top

Krst je pomemben dogodek za otroka ter za njegovo družino

Ko dobimo povabilo na krst, začnemo brž razmišljati, kaj lahko kupimo za darilo. Darilo za krst ni vsakdanje in zato se moramo potruditi, da kupimo kar primernega. Seveda tu vedno nastopi tudi razmišljanje o ceni. Pomembno je, da si določimo, koliko bomo lahko potrošili za darilo za krst. Četudi ne moremo kupiti dragega darila, lahko najdemo primerna izdelke tudi za dostopno ceno.

Izbrati darilo za krst je težko. Neglede na to ali moramo kupiti darilo za fantka ali za deklico. Vsak si želi, da bi kupil nekaj uporabnega, dovolj dragocenega in predvsem lepega na pogled. Obstajajo tradicionalna in manj tradicionalna darila, med katerimi lahko izbiramo. Ponudbe je ogromno, zato zagotovo ne bo večjih težav.

Kašno darilo za krst izbrati?

Če smo bolj tradicionalisti, boo zagotovo želeli kupiti darilo za krst iz zlata. Odlična možnost je zlata zapestnica, ki vedno odlično darilo za krst . Četudi deluje ideja malce zastarela, je še vedno zelo aktualna. Samo pomislite, koliko zapestnic se proda v zlatarnah ter v ostalih prodajalnah nakita.

Odlična ideja za darilo za krst je tudi srebrn držalo za dudo. Če je otrok še zelo majhen, mu lahko podarite to nadvse elegantno in uporabno darilo za krst. Duda je vedno z otrokom in ta jo nenehno meče iz ust, zato mora biti zapeta. Za pomembnejše dogodke, bi tako lahko uporabil srebrno držalo, ki je resnično elegantno in lepo darilo za krst.

Odlična ideja za darilo za krst je tudi srebrn držalo za dudo.

Tudi srebrna žlica je odlično tradicionalno darilo, ki pa se ne podarja več tako pogosto, kot se je v preteklosti. V nekaterih zlatarnah je še vedno na voljo, zato ga lahko tudi kupite.

Manj tradicionalna darila

Seveda pa je možnosti za obdarovanje še veliko več. Ni nujno, da se odločite za draga darila. Kupite lahko vse kar pride otroku prav med svojim odraščanjem. Tako je primerno darilo za krst tudi odejica, ki jo lahko otrok uporabi na sprehodu, ali v posteljici.

Nato se tu vedno ponudi še okvir, ki je ravno tako izredno priročno in uporabno darilo za krst. Vanj lahko mamica vstavi sliko, ki bo ostala v trajnem spominu. Seveda pa ni okvir edina možnost, kupimo lahko tudi album za fotografije, kamor bodo starši spravili vse fotografije tistega dne.

Zalo prisrčno darilo pa so figurice, ki prinašajo srečo. Najbolj priljubljena figurica, ki je odlično darilo za krst, je angel. Angel bo otroka varoval in mu prinesel srečo v življenju.

 

Več idej za darila ob Svetem Krstu najdete v spletni trgovini HišaDaril.si.