content top

Kuhinje Ikea

Čedalje več kupcev se pri izbiri pohištva obrača na svetovno poznano podjetje – Ikea. Podjetje izvira iz Švedske, večina pohištva pa je izdelanega iz smrekovega lesa. Njihova ideja je, da delajo kvalitetno pohištvo za nizko ceno, saj sami pravijo, da ni umetnost narediti kvalitetnega pohištva, ki je drago, ali nekvalitetnega poceni pohištva. Ikeinih poslovalnic žal v Sloveniji ne najdemo, so pa Ikeine poslovalnice kar blizu slovenske meje v Avstriji in Italiji. In ker je v bistvu Slovenija precej majhna, do teh poslovalnic nihče nima prav daleč.
Ikea je cenovno precej ugodna, kar je še posebej primerno za opremljanje sob ali stanovanj študentov, mladih družin, ki že vnaprej vedo, da bodo čez kratek čas pohištvo menjavali, ogromno se nas v Ikeo odpravlja tudi po darila in dekorativni program za stanovanje. Ne le, da v Ikei najdemo pohištvo po ugodnih cenah, v njej najdemo tudi nešteto idej, kako opremiti majhno stanovanje ali sobo na način, da bo kar najbolj učinkovito.
Slabost (če lahko temu tako rečemo) Ikeinega pohištva je v tem, da je razstavljeno, torej to pomeni, da po nakupu potrebujemo »domačega mojstra«, da nam pohištvo pravilno sestavi. Poleg pohištva dobimo še skoraj vso potrebno orodje za sestavo kupljenih elementov in seveda priročnik z navodili za sestavo, ki pa ga je potrebno seveda prebrati pred začetkom dela.
Tako se zadnje čase v Ikeo ne odpravljamo le po manjše kose pohištva, temveč si lahko v Ikei opremimo celotno stanovanje, od kopalnice pa vse do dnevne sobe in kuhinje. Kuhinje Ikea so funkcionalne, cenovno ugodne, treba je le paziti pri izbiri bele tehnike, ki jo imamo namen v njihove sestave vgrajevati. Ta težava je seveda precej lahko rešljiva tako, da poleg samih elementov v Ikei nabavimo kar celotno kuhinjo – torej skupaj z belo tehniko. Kuhinje Ikea lahko seveda v njihovih poslovalnicah opremimo torej do čisto zadnjega detajla, ki si ga bomo zamislili – od samih lesenih delov, bele tehnike, posode pa vse do dekoracije, ki ji bodo dale prav posebno piko na i. In vse to navadno precej ugodno.