content top

Lesene igrače za naše malčke

Les je izjemno priljubljen material, ki ga uporabljamo za marsikaj. Tako ga lahko v velikih količinah najdemo tudi v svojih stanovanjih, saj je večina pohištva narejena iz njega. Ta material že od nekdaj velja za najboljše vrste materiala, saj dokazano dobro vpliva tudi na naše zdravje ter počutje na sploh. Pravijo celo, da zaradi velikega stika z lesom živimo dlje in bolj kakovostno. Pomembno je, da se v okolici takega materiala nahajajo tudi naši otroci. Poskrbimo, da je večji del njihove sobe opremljen prav z lesom, poleg tega pa je pomembno, da so tudi njihove igrače narejene iz lesa. Lesene igrače tudi na splošno veljajo za najbolj priljubljene. Pogosto jih sicer zamenjamo s plastičnimi, toda strokovnjaki nas opozarjajo, da naj bo slednjega materiala čim manj, saj deluje ravno nasprotno kot les.

Lesene kocke so med najbolj priljubljenimi

Če bi otroka vprašali, katera igrača, ki je narejena izključno iz lesa, jim je najljubša, bi zagotovo večina od njih odgovorila, da so to kocke. Taka oblika igrače je že od nekaj zelo priljubljena, saj se iger ter ustvarjanja z njo nikoli zares ne naveličamo. Seveda so lesene igrače v obliki kock tudi primerno pobarvane, tako da so mikavne že na prvi pogled.

Delovna lesena miza z vsemi pripomočki

Vseskozi se moramo osredotočati na otrokovo kreativnost. Ta bo lahko dovolj velika le v primeru, če bomo otroku nudili potrebne pripomočke, ki ga bodo navajale k njej. Dobro je, da mu na primer kupimo posebno majhno delovno leseno mizo z nekaterimi pripomočki. Tako bo svoje dopoldneve preživljal za mizo ter v roke jemal potrebna orodja, ki jih potrebuje za svoje otroško delo. Pri tem mu lahko pomagamo ter mu tudi povemo, zakaj se kaj uporablja.

lesena igračka

Lesene igrače v obliki inštrumentov

Med priljubljene igrače, ki so narejene iz lesa, sodijo tudi raznovrstni inštrumenti, ki so prilagojeni glede na otrokova leta. Tako mu lahko kupimo povsem leseno malo kitaro ali pa flavto. Medtem ko otrok piha v flavto ali igra na kitaro, lahko mi pojemo. Otrok bo nad našim sodelovanjem zagotovo navdušen, tovrstno igračo pa bo zagotovo še večkrat vzel v roke.