content top

Poceni pvc okna in balkonska vrata

Pvc okna so postala standardna ponudba za opremljevalce stanovanj in mojstre zaključnih del pri adaptacijah in novogradnjah. Z modularno zasnovo in izjemno enostavnim načinom montaže so poceni pvc okna zelo privlačna za končne kupce, kar še dodatno zvišuje že tako visoko povpraševanje po tovrstnih okenskih elementih. Poleg tega, da poceni pvc okna ponuja domala vsak resnejši igralec na trgu, so podobno tudi balkonska pvc vrata zelo popularna. Nizka cena, še bolj pa nizka teža in velika vzdržljivost, so glavni razlogi za to, da so poceni pvc okna postala stalnica vseh novogradenj pri nas. V vsakem novejšem naselju lahko hitro opazimo značilne bele okvirje, ki so zaščitni znak pvc oken in balkonskih vrat.

poceni pvc okna in balkonska vrata so odlična rešitev za obnove

Skrivnost za poceni pvc okna in vrata je v načino proizvodnje, ki je modularen in preprost, pa tudi v ceni materialov. Pvc plastika je glede na svoje lastnosti zelo poceni, veliko se je da pridobiti tudi iz recikliranih virov, vseeno pa ponuja zelo dobro časovno vzdržljivost in estetsko vrednost.

Struktura pvc polimernega materiala ponuja veliko možnosti za vmešanje raznovrstnih dodatkov in kopolimerov v plastično maso, s čimer se še poveča njena obstojnost, zlasti pa so pomembni inhibitorji za UV svetlobo. Sam material pvc je občutljiv na UV svetlobo, še bolj na udaru pa so barvila, s katerimi dosežemo obarvanje plastične mase. Brez zaščite bi pvc profili sčasoma zbledeli oziroma se razbarvali, na udaru pa bi bila tudi njihova mehanska stabilnost. Posebni dodatki za UV obstojnost se povsem integrirajo v molekularno strukturo pvc polimera in od znotraj preprečujejo razpad molekul zaradi UV žarčenja. Tako so tudi poceni pvc okna odlično zaščitena pred staranjem in degradacijo površine okvirjev. Še dodatno pa se v surovo polimerno maso vmešajo fungicidi z dolgotrajnim delovanjem, s čimer se izognemo pojavu nadležnih plesni na površinah, kjer se pogosto nabira vodni kondenz.