content top

Soča rafting za vse ljubitelje narave in adrenalina

V življenju je zagotovo treba poizkusiti nekaj novega. Če morda ne veste kaj bi to bilo je za vas odlična ideja Soča rafting. Soča rafting je razburljivo in nepozabno doživetje, ki vam bo pospešilo kri po žilah, saj vam bodo hitre brzice hitro pokazale, da le niso tako mile, kot se morda zdijo na prvi pogled. Soča rafting je kar precej zahtevna dejavnost in verjetno ni primerna za vsakega posameznika.

Kakšne stopnje Soča raftinga so sploh na voljo oziroma obstajajo ?

Stopnja I predstavlja najbolj sproščujoč rafting. Plovba poteka po mirnih odsekih reke, kjer ni veliko naravnih ovir. Za takšno plovbo so na voljo različne reke v Sloveniji.

Pri stopnji II se že pojavi nekaj brzic in jasnih kanalov. Soča rafting je zagotovo kar precej zahtevna in se lahko uvršča v višje kategorije. Predvsem Soča rafting zahteva malo spretnosti, vendar se valov in manjših skal ekipa z usposobljenim vodičem z lahkoto in previdno izogne. Poškodbe plavalcev so v tem primeru zelo redke.

Adrenalinski šport - rafting na Soči.

Rafting po reki s težavnostno stopnjo III po žilah požene največ krvi. Za prehod po zmernih brzicah je potrebnih nekaj zapletenih manevrov in izredno dober nadzor nad čolnom. Soča rafting na odseku reke s to težavnostjo je primeren tudi za neizkušene udeležence, vendar obvezno z znanjem plavanja in z izkušenim vodstvom agencije Bovec sport.

Česa zagotovo ne potrebujete na Soča raftingu?

Prva stvar je vsekakor mobilni telefon. Mobilnega telefona med samim spustom po brzicah ne potrebujete in ga nikakor ne jemljite s seboj v vodo, saj se v večini primerov zgodi, da se med samim raftingom udeleženci prevrnejo v vodo, tako pa bi v vodo padel tudi telefon, ki bi seveda zaradi stika z vodo prenehal delovati. Prav tako pustimo doma kakšno drugo nepotrebno opremo, saj vse potrebno zagotovi organizator.