content top

Tribest Sedona dehidrator

Pri pripravi presnih jedi velikokrat potrebujemo dehidrator, s katerim sveže sestavine in mešanice spremenimo v gurmanske zavitke, palačinke, piškotke in druge dobrote. Prav tako lahko dehidrator uporabimo za pripravo ozimnice, saj z njim enostavno posušimo viške poletnega sadja in zelenjave, pa tudi začimbe in zelišča za čaje. Da živila, ki jih sušimo, ohranijo kar največ encimov, vitaminov in drugih hranil, mora sušenje potekati pri nižjih temperaturah, to pa omogoča le nekaj dehidratorjev.

Najboljši med njimi je TRIBEST Sedona dehidrator, ki omogoča učinkovito, enostavno sušenje in ročno nastavitev temperature sušenja. Njegova prednost je v horizontalnem kroženju zraka, s čimer se živila na vseh nivojih dehidratorja sušijo bolj enakomerno in hitreje. Postopek sušenja nadzoruje mikroprocesor, ki natančno ohranja nastavljeno temperaturo in potovanje zraka. Dodatna prednost je možnost nastavitve časa sušenja, ki omogoča, da določite čas sušenja od 0 do 150 ur. Po nastavljenem času se dehidrator ugasne, zato lahko vsebino brezskrbno pustite, da se posuši.

Večina dehidratorjev je precej glasnih, kar je lahko moteče, še posebej, če sušimo v bivalnih prostorih. Sedona dehidrator omogoča nastavitev tihega sušenja (delovanje enega od dveh ventilatorjev), ki je še posebej primerno ponoči, saj se z njim glasnost sušenja zmanjša na minimum.

S Sedona dehidratorjem lahko pripravljate slane in sladke zavitke, presne palačinke, presne piškotke in pite, presne pice in lazanje, ali pa pogrejete presne jogurte in rastlinsko mleko. Odličen je tudi za sušenje jabolk, hrušk, sliv, marelic, breskev, banan, manga in drugega svežega sadja, omogoča pa tudi hitro sušenje peteršilja, koriandra, timijana, bazilike in drugih zelišč, ki zaradi hitrega sušenja na nizkih temperaturah ohranijo svojo zeleno barvo in polno aromo.

Za povrh je sušenje v Sedona dehidratorju popolnoma varno in zdravo, saj noben del dehidratorja ne vsebuje bisfenola A (BPA), ki se običajno uporablja pri izdelavi plastike in epoksi smole.

Oglejte si tudi Tribest blender.