content top

Vrste fasad in cene

Fasade lahko hitro ločimo že na videz. Ko se sprehajamo ali peljemo po cesti, lahko opazimo zelo različne barve fasad, od nevtralnih barv do zelo živih. Nekatere fasade so tudi poslikane in podobno. Že samo to nam pove, da ima fasada estetsko funkcijo, ko pa dobro pomislimo, pa ugotovimo, da je fasada zelo pomemben ščit notranjosti objekta, saj ščiti notranjost pred zunanjimi vplivi. Verjetno je najpomembnejša funkcija fasade toplotna izolacija.

Same fasade oziroma fasadne sisteme torej razlikujemo po lastnostih izolacijskih materialov, fasadnih lepilih in po zaključnih slojih. Zaključni sloji omogočajo trajnost kar celotni konstrukciji hiše oziroma stavbe. Katere pa so še naloge fasade, poleg toplotne izolacije? Pomembna je tudi požarna zaščita, estetska funkcija, zvočna izolacija, manjša poraba energije, zdravo bivalno okolje in še marsikaj.

Fasade oziroma fasadne sisteme lahko razlikujemo tudi na vrsto gradnje. Poznamo opečno gradnjo, betonsko gradnjo, montažno gradnjo in gradnjo iz porobetona. Ker se fasade med seboj tako zelo razlikujejo, so seveda različne tudi cene fasad. Tu je pomembno omeniti, da se investicija v obnovo fasade povrne v petih letih. Za več informacij glede cene fasad pa je najbolje, da pobrskate po spletu in obiščete spletno stran podjetja Fasaderstvo Oblak, kjer lahko kar preko spleta pošljete vaše povpraševanje. Podjetje bo pomagalo tudi pri postopku za pridobitev EKO subvencije. Ne pozabite, da je na prvem mestu kvaliteta, saj vam bo le ta izboljšala bivanje v hiši in vas varovala pred zunanjimi vplivi.