content top

Vzdrževanje in servis opreme za košnjo trave

Čeprav košnja trave ni nujno posebej zahtevna, se moramo opremiti s kakovostno in zanesljivo opremo. Gotovo ne želimo, da nas naprave ravno sredi dela pustijo na cedilu zaradi kakšnih okvar ali poškodb. Že v izhodišču imamo torej pomembno nalogo, da izberemo znamke in modele, na katere se lahko zanesemo. Na dolgi rok pa se za še bolj pomembno izkaže to, da imamo na voljo rezervne dele in servisne storitve ter skrbimo za redno vzdrževanje opreme.

Traktorski rezervni deli

Verjetno so najboljši primer vzdrževanja in servisiranja ključne opreme traktorji. Pri teh je z vzdrževanjem kar nekaj dela, saj so traktorji stalno na udaru velikih obremenitev, ko jih uporabljamo za zahtevna kmetijska opravila. Tudi traktorski rezervni deli so zato pogosto v uporabi, ko je treba zamenjati kakšne obrabljene ali poškodovane kose. Na srečo imamo na voljo zelo učinkovite storitve v primeru najpogostejših težav, pogosto je možno problematične kose preprosto zamenjati, tako da lahko hitro nadaljujemo z delom.

Traktorji so stalno na udaru velikih obremenitev.

Traktorski rezervni deli so nadalje zelo pomembni za brezhibno delovanje naprave na dolgi rok. V izhodišču so vsi traktorji zelo zmogljivi in zanesljivi, a skozi leta uporabe se pokaže, da bodo najbolj zanesljivi tisti, ki omogočajo učinkovito vzdrževanje in servisiranje.

Vrtne kosilnice

Seveda za košnjo trave ne uporabljamo le traktorjev in traktorskih kosilnic, pogosto pridejo še bolj v poštev manjše vrtne kosilnice, ki jih uporabljamo za košnjo domačih zelenic in urejenih zelenih površin. Napredne naprave te vrste potrebujejo ustrezno vzdrževanje in servis, zato je zelo pomembno, da posegamo po zanesljivi opremi priznanih znamk. Takšne vrtne kosilnice lahko zaupamo v oskrbo pooblaščenim serviserjem, ki bodo poskrbeli za kar najboljšo pripravljenost kosilnic in dolgo življenjsko dobo. Najbolj izstopajo takšne storitve za sedežne kosilnice in vrtne traktorje, a splača se dobro skrbeti tudi za nahrbtne kosilnice in samohodne kosilnice.