content top

Kvalitetna postelja nam omogoča dober počitek

Dober spanec je zelo pogosto spregledana kritična komponenta v življenju vsakega posameznika. Omogoča nam, da se zjutraj zbudimo s polno energije in dobrega počutja. Pri tem je zelo pomembna kakovostna postelja in žimnica. Dejstvo je, da skoraj 1/3 svojega življenja prespimo. Tako ni čudno, da je spanec izrednega pomena. Če se ponoči ali preko dneva ne moremo spočiti, potem ima to lahko dokaj negativen vpliv na naše vsakodnevno življenje. Naše telo se med počitkom obnavlja. To pa je nujen proces za zagotavljanje psihičnega in fizičnega zdravja otrok kot tudi odraslih ljudi.

Kakovosten spanec bo izboljšal naše zdravje

Izbira postelje in žimnice je zelo pomembna iz številnih razlogov. Glavni pa je naše zdravje. Številne raziskave so potrdile, da imajo dobro spočiti ljudje boljši spomin, več energije ter lahko bolj trezno razmišljajo. Med spanjem so naši možgani aktivni in opravljajo številne funkcije, ki so pomembne za dobro delovanje telesa in uma.

Ena izmed teh glavnih funkcij je procesiranje naučenih informacij. Možgani premestijo pomembne informacije iz kratkega spomina v dolgotrajni spomin. To nam omogoča, da ohranimo novo naučene veščine in si zapomnimo pomembne dogodke. Dobro narejena postelja tudi omogoča našemu telesu udobje. Tako hitreje zaspimo, naš spanec je krajši, ter lažje zjutraj vstanemo. Zato se izogibajmo spanju na neprimernih ležiščih, med katere sodi tudi sedežna garnitura, čeprav je res, da so nekatere že zelo kvalitetne – vendarle na dolgi rok ne morejo nadomestiti kvalitetne postelje in jogija.

Kakovostna zakonska postelja v sivi barvi sredi moderne spalnice.

Udobna postelja nas razbremeni stresa

Vsak izmed nas občuti v vsakdanjem življenju različne nivoje stresa. Velike spremembe v življenju pa lahko tudi obremenijo naš um in telo do te mere, da potrebujemo več počitka. V vsakem primeru je postelja lahko odlično orodje za razbremenitev stresa.

Med spanjem se naše telo spočije, naš um pa preneha z vsemi negativnimi mislimi. Tako je veliko večja možnost, da zjutraj vstanemo z več optimizma in s svežimi idejami. Večja fizična in mentalna moč je posledica kakovostnega spanca. To pa sta ključni orodji za reševanje raznovrstnih osebnih težav v našem življenju.

Dobro izdelana postelja nam pomaga izgubiti odvečne kile

Dandanes je še vedno dosti nepoznano dejstvo, da človeško telo med spanjem porabi veliko kalorij. To stori zato, ker se pospeši metabolizem človeka. Možgani, kot prej omenjeno, so tudi aktivni med spanjem. Pri tem pa porabijo veliko mero glukoze oziroma krvnega sladkorja. Vse to pomeni, da nam kakovosten spanec pomaga pri vzdrževanju telesne teže.

Večina težav s pomankanjem energije, slabo prebavo, migrenami ipd. je možno zaslediti pri ljudeh, ki se ponoči ne spočijejo dovolj. Izbira kakovostne postelje in žimnice je ključnega pomena, če se želimo kar se da najbolje spočiti.