content top

Acai jagode in kelp v prahu

Ste že kdaj poskusili acai jagode v prahu ali kelp v prahu? Sta odlični živili, ki pripomoreta k izgubi odvečnih kilogramov. V nadaljevanju si preberi, kateri tebi bolj ustreza.

Temno vijolične in majhne acai jagode so prava zakladnica vitaminov in mineralov. Je 100% naravni eliksir zdravja in lepote. Posebnost teh malih jagod je v tem, da rastejo le v Braziliji, na posebnih drevesih v gozdovih Amazonije. Acai jagode vsebujejo ogromno antioksidantov, kateri v našem telesu nase vežejo škodljive proste radikale in na tak način zmanjšajo možnost za rakava obolenja. Ti vijolični plodovi vsebujejo celo več antioksidantov kot rdeče vino in borovnice. Z redno uporabo si lahko z acai jagodami celostno očistimo telo, ter posledično poskrbimo za učinkovito izgubljanje kilogramov, kajti jagode pospešujejo metabolizem in izboljšujejo prebavo. Skupek antioksidantov, esencialne maščobne kisline in aminokisline pripomorejo k hitrejšemu kurjenju kalorij in topljenju maščobnih oblog. Acai jagode poznamo tudi po tem, da znižuje raven škodljivega holesterola in ščiti telo pred virusi, bakterijami in drugimi boleznimi.

Kelp je rjava morska alga, ki uspeva v vodah oceanov severnih območij. Je odličen vir različnih mineralov in sicer kalija, natrija, magnezija, železa, kalcija in podobno. Magnezij in železo sta ključna dejavnika za zdravo kri ter ustvarjata primerne pogoje za rast rdečih krvničk. Kalij, kalcij in železo so pomembni za ženske v obdobju menstrualnega ciklusa. Kelp je najbolj poznan po visoki vsebnosti joda, ki je odličen za uspešno in učinkovito delovanje ščitniškega hormona ter ljudi z prekomerno telesno težo. Ščitnica je v telesu glavni regulator za proizvodnjo energije v telesu, izboljšuje metabolizem ter zviša raven presnove, kar vodi do degradacije odvečnih maščob v telesu.