content top

Brezhibno tiskanje vseh mogočih tiskovin

Profesionalno tiskanje je lahko zelo nehvaležna dejavnost, saj imamo stalno opravka z zelo različnimi naročili in širokim spektrom potreb oziroma zahtev. Le težko bi našli dva naročnika, ki sta si v vseh zahtevah povsem enaka. Posledično se je treba vsakemu naročilu posebej prilagoditi, kar je odlika dobrih tiskarjev. V takšnih tiskarnah lahko pričakujemo zelo dobro izkušnjo, predvsem pa brezhiben izdelek pri tiskanju vseh mogočih tiskovin.

Posebej očitni so ti učinki pri tiskanju v večjih nakladah. To recimo velja za tiskanje plakatov, pri čemer pogosto rabimo več tisoč izvodov. Poleg tega so plakati tudi med zahtevnejšimi tiskovinami, še posebej, če imamo z njimi kakšne specifične načrte – pogosto jih recimo nameščamo na zunanje površine, tako da pričakujemo, da se bodo dobro obnesli v boju proti dežju in soncu. Tiskanje plakatov je torej zahtevno, če pričakujemo ustrezno kakovost. Če k temu dodamo še cene zahtevnega tiskanja, je izbira pravega ponudnika včasih kar zahtevna. Gotovo moramo paziti na to, da za tiskanje plakatov ne izberemo ponudnika le na podlagi cene, saj to vodi v slabo voljo in slab končni izdelek. Brezhibno tiskanje zahteva ustrezno investicijo.

Brezhibno tiskanje zahtevnejših tiskovin

To je morda še bolj izrazito pri tiskanju tiskovin, ki imajo še druge pomembne naloge. Omenimo tiskanje etiket, pri katerem res potrebujemo brezhiben končni izdelek. Tudi tiskanje etiket se običajno opravi v večjih nakladah, hkrati pa mamo včasih opravka z zelo zahtevnimi motivi ali drugimi zahtevami, recimo posebnimi oblikami za lepljenje na različne vrste izdelkov. Poleg tega moramo za tiskanje etiket izbrati ponudnika, ki bo zagotovil visoko kakovost in brezhiben izdelek – nameravamo ga namreč uporabiti za svoje izdelke, ki bodo verjetno naposled našli pot do strank oziroma uporabnikov. Ker imajo etikete tako pomembno nalogo, si ne moremo privoščiti napak. Te pogosto izvirajo iz iskanja kompromisov, torej se splača izbrati ponudnika, ki zagotovi vrhunski izdelek brez težav, tudi če je cena nekoliko višja.