content top

Čiščenje kuhinj ter hiše brez kemikalij s pomočjo pare in sesalcev

Parni čistilnik je naprava ki za svoje delovanje uporablja vročo vodno paro, ki zaradi posebne kombinacije temperature pare, tlak in hitrosti očistijo umazanijo. Parnih čistilnikov se vse bolj pogosto poslužujejo ljudje ki se strogo izogibajo agresivnim kemičnim čistilom.

Mnogi parni čistilnik uporabljajo praktično za čiščenje celotnega stanovanja, saj je primeren za vse vrste talnih površin, od kamna, laminata, ploščic, do parketa ali PVC talnih oblog. Ravno zaradi uporabe vroče vodne pare je primeren tudi za čiščenje kuhinje, za katero pa vemo, da je eden od prostorov v stanovanju kjer se umazanija dela z svetlobno hitrostjo, predvsem okoli štedilnika ter kuhinjske nape in pečice. Poleg kuhinje je kopalnica naslednji prostor kjer je higiena zelo pomembna. Vodna para ter posebne šobe na čistilniku, omogočajo enostavno čiščenje kopalniške opreme ter čiščenje ploščic ter večne nočne more, čiščenje fug.

Parni čistilnik pa ni uporabljiv samo pri čiščenju, saj se na trgu vedno bolj in bolj pojavljajo večnamenski  aparati, s katerimi lahko tudi likamo perilo. Glede na številne znamke ter ponudnike, je parnih čistilnikov veliko, prav tako je velik tudi razpon cen, od 30 do 300€ ali več. Tako kot v večini primerov tudi tu, za ceno 30€ najboljšega in najbolj večnamenskega čistilnika ne boste dobili.

Če ste še vedno bolj pristaš  kemijskega čiščenja so na trgu še vedno znani t.i. globinski sesalci. Vsekakor pa so tovrstni sesalci še vedno najbolj uporabljeni za kemična čiščenja avtomobilov, oblazinjenih površin ali preprog. Globinski sesalci se med seboj razlikujejo po znamki, velikosti, zmogljivosti. Manj močne uporabljajo večinoma gospodinjstva, medtem ko so zmogljivejši namenjeni avtopralnicam, čistilnim servisom itd. Eden izmed večjih in cenovno ugodnih prodajalcev te opreme v Sloveniji pa je Gitas, ponudbo omenjenega podjetja si lahko ogledate na tej povezavi https://www.gitas.si. Seveda pa nudijo tudi obsežno paleto rezervnih delov in pa hiter servis v primeru okvare.