content top

Čiščenje sedežne garniture

Sedežne garniture je potrebno vsake toliko časa očistiti. Še posebej je to pomembno za tiste, ki so občutljivi na pršice in prah. Najenostavnejše je , da si naročimo čistilni servis. Ti ponavadi uspešno odpravijo večino nadloge, ki se je nabrala v njih. Lahko  pa se čiščenja lotimo tudi sami. Dobro je, če imamo pri roki globinski sesalec, prigrišče   kakšne ekološke pene in nekaj dobre volje.

Sedežne garniture (velik izbor sedeženih ganitur si lahko ogledate na naslovu http://www.galerija-ilambienti.com/sedezne-garniture) ne čistimo grobo, še posebej ne tistih iz tekstila. Lahko bi izgubile barvo in bi naredili več škode, kot koristi. Sedežne garniture občasno tudi premaknemo in počistimo pod in za njimi. Včasih bomo presenečeni, ko bomo pod njimi našli že zdavnaj pozabljene igralne karte, ali košček polomljenega bagra. Znebili pa se bomo prahu in pršič, kar je za prijetno bivanje še kako pomembno.

Če imamo hišne ljubljenčke in le-ti tudi počivajo na sedežnih garniturah, je čistoča še toliko bolj pomembna. V trgovinah so na voljo tudi spreji, ki dajejo tekstilnim izdelkom, prav tako tudi sedežnim garnituram poseben vonj. Cvetlični, ali takega, kot pač  želite. Naj bodo vaše sedežne garniture tudi malce dišeče!