content top

Dnevni prostor naj bo mesto udobja in prijetnega klepeta

Večina od vas živi v svojih stanovanjih, ki jih opremite povsem po lastnih željah, potrebah in zmožnostih. Stanovanje razdelite na primerne prostore, ki jih potem uporabljate za različne namene. Dnevne sobe so med vsemi prostori najbolj priljubljene in najpogosteje tudi največje. Uporabljamo jih za najrazličnejše namene, predvsem pa se želimo v njih dobro imeti, klepetati s prijatelji in družino, gledati televizijo ali pa preprosto počivati.

V nadaljevanju prispevka, vam bomo zaupali, kako najbolje lahko opremite dnevne sobe, da se boste v njih res odlično počutili in da boste vanje z veseljem povabili svoje bližnje.

oprema za dnevno sobo

Prostor opremite minimalistično in vrhunsko

Nekateri od vas imate velike dnevne prostore, v katere lahko postavite marsikaj, med drugim tudi zelo velike sedežne garniture. Spet drugi te možnosti na žalost nimate, saj so vaše dnevne sobe majhne in vanje lahko postavite samo nekaj kosov pohištva. Ne glede na to, kako velik dnevni prostor imate, pa vam priporočamo, da ga opremite minimalistično. Tako se boste v njih veliko udobneje počutili in vsekakor tudi lažje gibali.

V dnevne sobe si najprej postavite sedežno garnituro. Če imate manjši prostor, vanj postavite dvosed. Izberite si primerno klubsko mizico, ki bo ravno dovolj velika in visoka. Najpomembnejši so še dnevni regali, ki jih boste uporabljali za shranjevanje marsičesa in za postavitev vašega televizijskega sprejemnika. Ne pretiravajte še z drugimi elementi, ki v resnici sploh niso potrebni.

Poskrbite, da se bodo vsi kosi izbranega pohištva za dnevne sobe med seboj primerno ujemali. Na stene si namestite samo nekaj slik. Poskrbite, da bodo stene obarvane s primerno barvo. Najbolje je, da si za ta prostor omislite kar belo barvo, saj se je ne boste tako hitro naveličali. Če pa imate raje druge barve, pa priporočamo, da je ena od sten v bolj kričeči oziroma pestri barvi.