content top

Dopolnilno zdravstveno zavarovanje

V današnjem članku bo tematika dopolnilno zdravstveno zavarovanje, v družbi ga boste lahko zasledili tudi pod pojmom dodatno zdravstveno zavarovanje.

Načeloma v Republiki Sloveniji obstajata dva tipa zdravstvenih zavarovanj in sicer obvezno zdravstveno zavarovanje in dopolnilno oz. dodatno zdravstveno zavarovanje. Če imamo sklenjena oba tipa zavarovanj smo upravičeni plačila skoraj vseh stroškov zdravstvenih storitev. Obvezno krije samo en del, dopolnilno pa drug del.

Oba tipa zavarovanj lahko sklenete na kateri izmed izpostav zavarovalnic ali pa na zavodu za zdravstveno zavarovanje Slovenije. Čeprav vam je na voljo kar nekaj različnih tipov zavarovalnic, so cene pri vseh bolj kot ne enake. Razlike so minimalne in sicer manjše kot en evro ali dva evra, največkrat so razlike v nekaj deset centih, zato res ni važno, kje zavarovanje sklenete. Večina zavarovalnic vas bo v svoje vode poizkušala zvabiti z raznimi darili, zato se odločite za tisto, ki vam najbolj ustreza. To zavarovanje pa lahko sklenete tudi prek spleta in čeprav podobnih poslov nismo vajeni sklepati prek spleta, tu nimate kaj izgubiti, kvečjemu lahko pridobite. Izognili se boste gneči na cesti in čakanju na okencu, vse dokumente pa boste prejeli po pošti. Na spletnih straneh, na katerih lahko sklenete zavarovanje so vam na voljo tudi podrobni opisi vseh tipov zavarovanj, tako, da se vam ni potrebno bati, da bi kaj zgrešili.

Vsekakor se vam splača imeti sklenjena oba tipa zavarovanj, saj se boste tako izognili plačilu stroškov zdravstvenih storitev, ki so lahko v nekaterih primerih kar visoki.