content top

Elegantna rešitev za zahtevno ogrevanje

Če izbira ogrevalnega sistema povzroča izziv, je to pogosto zaradi neobičajnih okoliščin, ki ne dopuščajo uporabe ali vgradnje običajnih sistemov. Treba bo poiskati druge rešitve, med katerimi pa lahko najdemo tudi zelo privlačne možnosti, ki se izkažejo za idealne. Morda bo to kaminska peč na drva, ki je seveda že preizkušena rešitev za ogrevanje raznih prostorov.

Ena izmed prednosti takšne rešitve je gotovo v tem, da gre za razmeroma enostaven sistem. Kaminska peč na drva ne zahteva kakšnih posebnih gradbenih del pri vgradnji, poskrbeti moramo le za učinkovit odvod dima. Seveda so točni posegi pri tem nekoliko odvisni od prostora, pa tudi od morebitnih dodatnih želja uporabnika. A načeloma je možno celoten sistem oblikovati in vgraditi brez večjih težav. Ne potrebujemo na primer električne energije, niti ni treba skrbeti za povezavo z vodovodnim sistemom. Ni potrebe po zidanju ali kakšnih podobnih gradbenih posegih, zato je delo opravljeno hitro in tudi poceni.

peč na drva

Samostojna rešitev za ogrevanje objektov

Glede na to, da kaminska peč na drva omogoča enostavno vgradnjo samostojnega sistema, je ta rešitev primerna za ogrevanje nekaterih objektov, kjer drugi sistemi sploh niso možni. Ogrevamo lahko na primer stavbe, ki niso povezane v električno omrežje ali pa nimajo urejenega posebnega toplovodnega sistema. Kaminska peč na drva je povsem enostavna rešitev, ki s seboj ne prinaša dodatnih komplikacij, niti na dolgi rok.

Seveda pa zahteva kaminska peč na drva določeno zalogo goriva. Na razpolago moramo imeti dovolj drv, da se lahko z njimi brezskrbno grejemo. To je lahko trivialna naloga, lahko pa velik problem – treba je pomisliti na to, kje bomo les sploh dobili, pa tudi, kje ga bomo shranjevali. Pametno je imeti urejeno drvarnico, kjer se bo les učinkovito sušil. Prav tako zahteva kaminska peč na drva tudi nekaj vzdrževanja, predvsem pa redno čiščenje. A še vedno gre za elegantno in enostavno rešitev za učinkovito ogrevanje!