content top

Hladilnik je nepogrešljiv pripomoček v kuhinji

Hladilnik je zagotovo eden izmed osnovnih kosov bele tehnike, ima ga prav vsak dom. Z njim lahko dolgo ohranite svežino živil, hkrati pa zaokrožite celoten izgled kuhinje. Novodobni hladilnik se od tistega, ki smo ga uporabljali v prejšnjih desetletjih, precej razlikuje. Ima namreč številne različne funkcije, ki hladilnik naredijo res vsestransko uporaben. Zato zmore veliko več kot le hlajenje termično občutljive hrane.velik hladilnik z dvojnimi vrati

Hladilniki se v grobem delijo na 3 skupine. Tako ločimo vgradne, prostostoječe ter ameriške hladilnike. Hladilnik prve skupine lahko vgradimo v omare, v naslednjo skupino pa sodijo takšni, ki jih lahko postavimo kamorkoli si želimo. Nekaj posebnega je ameriški hladilnik, saj je širši in ima vrata levo ter desno. Ti gospodinjski aparati so na voljo v številnih barvah, velikostih in oblikah, tako da ste lahko prepričani, da boste našli pravega tudi za svoj okus!

moderna kuhinja

Kako izbrati pravi hladilnik?

Pri nakupi morate biti pozorni na več stvari, in sicer na dimenzijo, tehnologije, vrsto hladilnika, velikost zamrzovalnega dela ter seveda na dizajn.

  • Izbrati morate takšno dimenzijo hladilnika, ki bo ustrezala vaši kuhinji. Pri tem upoštevajte tudi dejstvo, da je hladilnik potrebno pripeljati skozi vrata, v dvigalu in tako naprej.
  • Današnji hladilnik se ponaša z izvrstno tehnologijo. Ponuja predal za sadje in zelenjavo, no frost funkcijo, antibakterijska tesnila na vratih, aktivno modro svetlobo, ionizator zraka in še in še.
  • Vgradni in prostostoječi hladilnik se ne razlikujeta v funkcionalnosti. To, za katerega se boste odločili, je predvsem odvisno od prostora, ki ga imate na voljo. Prostostoječi hladilniki omogočajo enostavno namestitev ter so mobilni. Njihove vgradne različice pa so del kuhinjskih elementov ter se zelo dobro zlijejo s kuhinjskimi omaricami.
  • Od prostora, s katerim razpolagate, bo odvisno tudi to, ali bo imel vaš hladilnik zamrzovalnik ali ne. Če živite v hiši in imate veliko kuhinjo ali kakšen drug primeren prostor, se boste verjetno odločili za ločeno zamrzovalno skrinjo, v katero lahko spravite veliko več živil.
  • Na koncu vam ostane še dizajn. Na trgu imate na voljo številne različne modele, zato izberite hladilnik, ki vam bo najbolj všeč ter se bo izvrstno podal v vašo kuhinjo.