content top

Iptv, napredne funkcije

Iptv je kratica, pod katero lahko razumemo napredne funkcije televizorja. Funkcije iptv so digitalna oblika iz preteklosti znanih zahtev ogleda televizijskih vsebin.

Televizijske vsebine po želji

Vsak televizijski gledalec ima izkušnjo zamujene oddaje ali druge vsebine. V daljni preteklosti je bilo treba čakati ali bolje rečeno upati na ponovitev, to izkušnjo smo koncem osemdesetih ali v začetku devetdesetih lahko izboljšali z videokasetami. Kasneje je analogno obliko zamenjala digitalna, iptv pa je sodobnemu času primeren set dodatnih funkcij. To so časovni zamik, snemalnik, videoteka, elektronski programski vodič ter druge napredne funkcije. Zamujeno oddajo si lahko ogledamo na iptv v določenem časovnem zamiku.

To pomeni ogledati si izbrano vsebino, predvajano v določenem času v preteklosti. Največkrat to pomeni od nekaj dni do nekaj tednov v preteklosti. Koliko časa v preteklost je omogočen zamik je odvisno od programa, iptv vmesnik nam omogoča tudi enostaven pregled možnosti. Vendar je koristno trajanje časovnega zamika preveriti pravočasno, saj je v nekaterih primerih omejen na nekaj dni. Pregled možnost izvedemo tako, da na iptv poizkusimo pogledati določeno vsebino iz preteklosti.

Časovni zamik gledanja televizije

Ugotovljen časovni zamik nato upoštevamo pri ogledu poljubne vsebine v prihodnosti. Največkrat časovni zamik traja od tri do sedem dni. Čeprav se tri dni na prvi pogled zdi malo, je to za večino uporabnikov dovolj. Največkrat se pogleda vsebine istega dne ali maksimalno v roku enega ne. To praktično pomeni, da si vsebino na sporedu ob devetnajsti uri pogleda v naslednjih nekaj urah ali največ do devetnajste ure naslednji dan. Kdor ne želi tvegati, mu iptv storitev nudi dodatno možnost. To je iptv snemalnik, s katerim si izbrano vsebino posname ter si jo ogleda kadarkoli v prihodnosti. Dodatno obstaja iptv videoteka, ki ima na voljo pisan izbor video vsebin iz videoteke. Največkrat pride ta storitev do izraza, ko aktualne vsebine ter se druge iptv možnosti uporabniku niso všeč.