content top

IR grelni paneli za ogrevanje postajajo vse bolj razširjena rešitev

Grelni paneli, ki temeljijo na infrardeči tehnologiji, se uporabljajo v vse večjem številu gospodinjstev. Srečujemo pa jih tudi v poslovnih prostorih, hotelih, restavracijah, trgovinah itn. Seveda pa je pomembno, da izberete primerno moč za načrtovani namen uporabe, pri čemer morate upoštevati predvsem površino/prostornino posameznega prostora. Le tako bodo namreč možni želeni učinki.

Z grelnimi IR paneli poraba elektrike močno upade

Kaj je sploh tisto, zaradi česar vse več ljudi prisega na ogrevanje z infrardečimi paneli? Poraba elektrike igra pri tem nedvomno izredno pomembno, če ne celo ključno vlogo. Izkoristek je namreč izredno visok. Le redki grelni sistemi oz. grelna telesa se lahko pohvalijo s tako nizkimi energetskimi izgubami kot IR paneli. Poraba elektrike bo zato zelo nizka, s tem pa se bodo znižali vaši stroški. Optimalen izkoristek pa ne pomeni zgolj tega, da so infrardeči grelni paneli ekonomična izbira, ampak tudi ekološka. Manj energetskih izgub namreč pomembno pripomore k razbremenitvi okolja. IR paneli za ogrevanje so tako zelena, trajnostno usmerjena rešitev.

Kako sploh deluje IR grelec za ogrevanje?

Infrardeči grelni paneli, katerih pomembna prednost je za marsikoga tudi njihova diskretno elegantna vizualna podoba, oddajajo nizkofrekvenčne valove, ki jih ni možno videti, jih pa zato lahko še kako občutimo. To postane zelo hitro očitno, če upoštevamo, da je denimo velik del sončne energije znotraj infrardečega spektra. Pri tem je treba izpostaviti eno ključnih lastnosti infrardečih žarkov: za njihovo širjenje ni potreben medij oziroma zrak, ampak lahko delujejo neposredno. Prav na tovrstnem principu delovanja je osnovan tipičen IR grelec. Ta torej ne segreva zraka in šele posredno teles, kar bi bilo energetsko potratno, ampak prihaja do neposrednega segrevanja predmetov. Grelna toplota se posledično širi hitro in enakomerno. Temperaturne razlike med posameznimi deli prostora so s tem minimalne (pri mnogih grelnih elementih oziroma grelnih sistemih je npr. ovira, da se mrzli zrak zadržuje pri tleh, topli pa se hitro dvigne). Vse to pa prispeva k temu, da zaznavamo prijeten občutek toplote po vsem telesu. Ker se toplota zbira v predmetih in v stenah ter se tako v prostoru zadrži mnogo dlje, niti pogosto zračenje ne bo problematično. Grelni učinek bo torej mogoče zaznavati še kar nekaj časa.

IR grelni panel

Grelni paneli uspešno pomagajo pri težavah z vlago in dihali

Se spopadate z vlažnimi stenami, na katerih se je morda začela pojavljati celo plesen? Kot verjetno veste, je to izjemno nevarno za zdravje, zato je nujno, da čim prej ukrepate. Ena izmed najboljših naložb, ki vam pomaga pri preprečevanju tovrstnih neprijetnosti v prihodnje, pa so prav IR paneli za ogrevanje. Kakovosten infrardeči grelec namreč oddaja žarke, ki so sposobni prodreti globoko v steno, pogosto celo več centimetrov v notranjost. S tem infrardeči grelni paneli zmanjšujejo tveganje, da bi se v steni ali na njej kopičile čezmerne količine vlage, kar bi najverjetneje hitro privedlo do razvijanja plesni. A čeprav IR grelec izsuši steno, ima po drugi strani povsem nasproten učinek na zrak v prostoru. Ta ne bo presuh, kar je sicer pogosta težava, povezana z ogrevanjem v zimskih mesecih, ki vpliva na to, da je naša koža zelo suha, dihanje pa je močno oteženo. Grelni paneli torej bistveno pripomorejo k dvigu kakovosti bivanja in poskrbijo za to, da bo ogrevanje zdravju prijazno.

Infrardeči grelni paneli za ogrevanje doma in industrijski IR paneli

Vas zanimajo resnično kakovostni oz. učinkoviti grelni IR paneli? Poraba elektrike bo še nižja, če se odločite za eno izmed grelnih plošč, ki so vam na voljo v ponudbi našega podjetja IR paneli, d. o. o. Gre za proizvode znamke Sundirect, ki so uporabni za ogrevanje najrazličnejših prostorov v vašem domu – od spalnice ter dnevne in otroške sobe pa do kopalnice. Na voljo pa so še industrijski IR paneli Sundirect, s katerimi je mogoče ogrevati prostore večjih površin, hkrati pa so primerni za zunanjo uporabo. Industrijski grelni paneli, ki so izdelani iz eloksiranega in stiskanega aluminija, so dodatno premazani, kar poskrbi, da je sevanje še močnejše. Najzahtevnejšim uporabnikom, ki potrebujete nadpovprečno visoke temperature in hitrost ogrevanja, so namenjeni industrijski IR paneli serije SC, ki za doseganje maksimalne temperature ne potrebujejo niti 5 minut. Ob tem naj poudarimo, da so vsi IR paneli za ogrevanje iz naše ponudbe izjemno varni za uporabo, kar potrjujejo evropski certifikati, za prejem katerih je nujno dosegati izredno visoke standarde kakovosti. Med drugim je zagotovljena optimalna požarna varnost, celo pri morebitni uporabi v lesenih objektih. Ob nakupu katerega koli artikla si zagotovite 5 let garancije, da bo nakup resnično brez tveganj, pa obenem poskrbi možnost povračila celotne kupnine v primeru vračila v 14 dneh. Preden sprejmete dokončno odločitev oz. izberete najustreznejši model, smo vam na voljo za strokovno svetovanje po telefonu ali po elektronski pošti. Dostava naročenih grelnih plošč, ki so po dogovoru dobavljive v večjih količinah, je nato povsem brezplačna. Hiter izračun, na podlagi katerega boste ugotovili, kako velike grelne plošče so potrebne v posameznih prostorih, je sicer mogoče opraviti kar na naši spletni strani.