content top

Izbrati akumulatorski vrtalnik, vijačnik ali oboje hkrati?

Zakaj je dobro, da imamo v svoji zbirki tudi akumulatorski vrtalnik, saj konec koncev le-ta tudi vse bolj pogost kos dobavnega orodja? Ne samo, da je akumulatorski vrtalnik sam po sebi zelo priročen, povedati je treba tudi to, da je velikokrat mogoče dobiti še dodatne funkcije.

Namreč, akumulatorski vrtalnik in vijačnik imata dve popolnoma enaki funkciji, kar pa so proizvajalci izkoristili in na našo srečo tudi združili, saj tako lahko preprosto kupimo le en kos opreme, ki pa bo opravljal nalogo dveh zelo uporabnih orodij. Tudi če že imamo akumulatorski vrtalnik, a potrebujemo nov vijačnik, je vsekakor smiselno, da si pogledamo orodje, ki združuje obe možnosti – vrtanje in vijačenje. Seveda pa to ni vedno idealna rešitev. Poglejmo pa si, zakaj.

Ali je akumulatorski vrtalnik in vijačnik pametno kupiti kot orodje tipa “dva v enem” ali vsakega posebej?

Na to vprašanje lahko odgovorimo zelo preprosto. Namreč popolnoma od vsakega uporabnika posebej je odvisno, kakšne so njegove potrebe po vrtanju in vijačenju. Za uporabnike, ki vsakodnevno uporabljajo oboje ali pa celo oboje hkrati (primer, ko dela več delavcev hkrati), je vsekakor bolj pametno, da si omislimo vsako orodje posebej, saj tako lahko zagotovimo, da bo delo vijačenja kot tudi vrtanja opravljeno hkrati in v najkrajšem možnem času. V nasprotnem primeru pa, če smo uporabnik mi sami, pa je zagotovo boljša izbira, da si priskrbimo na primer akumulatorski vrtalnik, ki ima funkcijo tudi vijačenja.

Razlog za to je jasno v prvi vrsti najprej sama cena, saj bo le-ta bistveno nižja kot pa, če bi si želeli kupiti vsak del orodja posebej. Poleg tega pa, če nismo zahteven uporabnik in bomo orodje uporabljali le za kakšna manjša popravila ali pa minimalna vrtanja lukenj, pa bo orodje, ki združuje obe funkciji, več kot dovolj. V obeh primerih pa lahko dobimo zelo izvrstno orodje, ki bo zagotovo kos prav vsaki nalogi. Odvisno je samo od tega, ali morajo te naloge biti opravljene hkrati ali sta lahko opravljeni ena za drugo.