content top

Kozmetika je nepogrešljiva v osebni negi vsakega človeka

Kozmetika je skupno ime za snovi, ki jih uporabljamo z namenom,da spremenimo vonj ali izgled našega telesa. Zato med kozmetiko sodijo različne kreme, losjoni, parfumi, toaletne vode, ličila, šamponi in še in še. Kozmetika je v današnjem času prisotna prav v vsakem domu, saj si življenja brez nje praktično ne moremo predstavljati. Včasih je bila zelo draga, z razvojem novih tehnoloških postopkov pa je postala cenovno dostopna prav vsem ljudem.

čopiči za makeup

Dekorativna kozmetika

Dekorativna kozmetika se ponaša z izdelki, ki naš videz polepšajo. Uporablja se že stoletja, saj prve zgodovinske sledi segajo vse do prve egipčanske dinastije (3100-2907 pr.n.š.). Dandanes je izredno priljubljena, zato ni prav nič presenetljivo dejstvo, da zanjo ljudje zapravljamo ogromno denarja. Pri tem smo lahko povsem pomirjeni, saj varnost kozmetičnih izdelkov zagotavlja precej striktna zakonodaja. Dekorativna kozmetika zajema bogat nabor ličil, kamor sodijo takšni in drugačni laki za nohte, senčila in rdečila, pudri, črtala za oči, svinčniki za obrvi, šminke in podobno. Pravi raj za vsako žensko!

Negovalna kozmetika

Negovalna kozmetika sestoji iz izdelkov, ki so namenjeni negi, čiščenju ter zaščiti kože. S sredstvi za čiščenje kože, ki so na voljo v obliki emulzije ali mleka, odstranjujemo s kože ostanke ličil ter nečistoč. Po čiščenju uporabljamo tudi tonike, ki kožo osvežijo, ji obnovijo naravno kislost ter pospešijo prekrvavitev. Negovalna kozmetika se lahko pohvali še z dnevnimi in nočnimi kremami, ki kožo varujejo pred škodljivimi zunanjimi vplivi ter pred izsušitvijo ali pa jo nahranijo s celo kopico koži koristnih snovi.

kozmetika iz naravnih sestavin

Pri izbiri kozmetičnega izdelka bodite še posebej pozorni na to, da bo kozmetika ustrezala vašemu tipu kože, vsebuje naj čim manj dišav, konzervansov in barvil. Nikakor ne pozabite tudi na zaščito kože pred škodljivimi sončnimi žarki, zato si redno nanašajte kremo z zaščitnim faktorjem. Le tako boste za svojo kožo poskrbeli v najboljši meri. Preverite ponudbo vrhunske kozmetike na nama.si.