content top

Kuhinje nove generacije

Kuhinje so eden izmed osrednjih prostorov vsakega doma in vsakdo si želi sestaviti kuhinjo, ki mu bo ustrezala v vseh kriterijih, vendar kakšne so »moderne« kuhinje? Pobrskali smo različne forume in povprašali zaposlene kaj je moderna kuhinja.

Današnji svet kuhinj je razgiban, poln različnih okusov in dizajnov. Če si samo pogledamo današnjo modo sodobnih kuhinj naletimo na tri glavne materiale : kovino , marmor (kamen), plastiko in les. Stili se razlikujejo po različnih regalih , postavitvijo polic in velikostjo delovnih površin.

Hladilniki najdemo v večini primerih hladne kovinsko sive barve in visoke.  Veliko proizvajalcev ponujajo visoke hladilnike z dodatno hladilno skrinjo na dnu za zmrzovanje živil. V različnih kompletih so hladilniki oviti v les ali drugi material. Pogosto so označeni z A+ razredom. Različni saloni ponujajo različne oblik kuhinj, kot so: kotne, z otočkom in ob steni. Pri kuhalni površini je prispela prevlada indukcijskih plošč. So elektronske , prijazne okolju in bolj učinkovite. Pri delovni površini predvsem najboljši material je marmor, saj se ga z različnimi orodji težko poškoduje. Omare so večinoma prevzeli predalni sistemi.

Kuhinja z otokom

Publika se je navdušila nad kuhinjo z otokom, saj je dodaten pult nepogrešljiv. Predvsem dodatna delovna površina je največji plus pri taki kuhinji, ampak tudi estetsko ni slabo. Osrednji pult se lahko uporablja kot »šank« za goste, ki bodo z veseljem popili kasen kozarec vina ali žgane. čudoviti kuhinji.  Lahko se uporablja tudi kot dekorativno površino za kakšno lepo rožo ali skledo sadja.