content top

Kuhinje slavnih in bogatih

Večkrat sem že na televiziji gledala oddajo, v kateri slavni in bogati povabijo kamere v svoj dom ter razkažejo, kako in kje živijo. Veliko si privoščijo – bazene, savne, mini kinodvorane, sobe za biljard, posebna garderoba za čepice, stranišče s televizorjem čez celo steno … Tisto, kar me vedno znova preseneti, pa je videz njihove kuhinje.

Večina slavnih ima sicer gromozanske kuhinje, ki so sicer po videzu izjemno moderne in lepe, a zatakne se, ko je treba v kuhinji kaj najti. Takrat hitro povejo, da kuhinje ne uporabljajo kaj prida, saj večinoma jedo zunaj ali si hrano naročijo, če pa njihovo kuhinjo že kdo uporablja, je to kakšen najet kuhar, ki jim pride pripraviti večerjo takrat, ko imajo goste. In še huje je, ko je treba odpreti hladilnik in pokazati njegovo vsebino. Takrat se zazdi, da so slavni ljudje ubožčki, ki vse dni stradajo! V njihovem hladilniku se namreč najde kakšna steklenica ali plastenka pomarančnega soka, morda zraven košček sira (ki je že sumljivo spremenil barvo) in plastenka mleka, ki pa je tudi že v grudicah in sumljivega vonja.

Da ne kuhajo, je torej jasno. A zakaj potem sploh potrebujejo tako posebne kuhinje? Ne bi bilo povsem vseeno, če je sploh ne bi imeli, ali pa bi bila na voljo zgolj majhna čajna kuhinja, v kateri bi si naredili kavo, čaj in sendvič?

No, tako pa spet ne gre. Hiša brez kuhinje bi bila nenavadna, in če je že vse ostalo pretirano in razkošno, je treba na tak način seveda opremiti celoten dom – ne glede na to, ali slavni določene prostore in stvari v njih uporabljajo ali ne, si jih pač lahko privoščijo, torej je zanje povsem normalno, da imajo vedno na voljo zgolj najboljše.

Sicer pa, kdo bi vedel – morda pa kakšno zvezdnico nekega dne zjutraj vendarle premaga želja po tem, da bi si spekla jajca.