content top

Kuhinjske in kopalniške armature

Armature je izraz, s katerim se srečujemo precej pogosto. Če omenite moškemu ta izraz, bo najprej pomislil na armature v avtomobilih, ženske pa na čisto druge armature, torej tiste, ki jih najdemo v kopalnici in kuhinji.
Kuhinjske armature imenujemo tudi kuhinjske pipe, prav tako se izraz pipe uporablja tudi za kopalniške armature. Čeprav ne gre za pravilen izraz, je tako med prodajalci kot kupci enako priljubljen, če ne celo bolj.
Vsaka nova kuhinja in kopalnica potrebuje tudi vsaj eno armaturo oziroma pipo, brez katere tako kuhinja kot kopalnica ne more služiti svojemu namenu. Čeprav so armature lahko včasih celo pregrešno drage, pa prav pri njih ne gre varčevati. Izbira napačne armature lahko pokvari celoten vtis, ki ga pusti vaša kuhinja ali kopalnica.
Prav tako vam lahko neustrezna armatura, čeprav je po ceni sodila v najbolj kvaliteten razred, povzroči obilo nevšečnosti. V kolikor je pipa previsoka bo voda padala v lijak s prevelike razdalje in ob tem lahko pričakujete, da boste večkrat zmočili še kaj več kot tisto kar ste želeli. Prav tako so težave, če je armatura prenizko nameščena, saj imate tako lahko obilico težav pri pomivanju večjih loncev, polnjenju kakšnih posod z vodo in pri podobnih opravilih.
Pri nakupu pipe je cena lahko precej različna. Za osnovo zahtevajte pipe iz nerjavečih materialov, prav tako pa se izogibajte tistim najbolj cenenim blagovnim znamkam. Če želite, da je vaša pipa vrhunske kvalitete ter precej bolj opazna od običajnih, se lahko odločate med številnimi, predvsem italijanskimi oblikovalci pip. Seveda bo tudi cena precej višja, predvsem pa od oblikovalca do oblikovalca različna.