content top

Kupiti plinski ali električni žar?

Ponudba žarov je na trgu zelo pestra in tudi ogromna, saj boste našli veliko trgovin, ki vam ponuja različne žare po zelo različni kvaliteti in seveda tudi ceni. Veliko pomeni tudi dober izgled, ki pa ni ključna stvar, saj je pomembno tudi kakšna je kvaliteta in pa sama funkcionalnost žara. Verjetno si res ne predstavljate, da bi pekli na žaru, ki vam vzame veliko časa, da žar sploh pripravite. V kolikor si boste izbrali žar, ki vam bo ustrezal v vseh vidikih, ga boste z veseljem uporabljali in si velikokrat privoščili okusne in bogate jedi iz žara.

Vendar pa se ob nakupu žara gotovo vsak kupec sreča s problemom, kakšen žar kupiti. Spletna trgovina Flamula vam ponuja več vrst žarov, kot tudi pribor za žare in druge artikle. V ponudbi žarov boste torej lahko pogledali izbiro plinskih žarov, žarov na oglje, električnih žarov, vgradnih žarov ter porsche design žarov. Vsem, ki bi radi spekli jedi na najhitrejši način, brez potrebne priprave in čiščenja, priporočamo nakup električnega žara.

Veliko strank se sprašuje, ali bi kupili plinski ali električni žar. Plinski žar je odlična rešitev tako za profesionalce kot za začetnike. Značilen je po tem, da grelni ventili plinskega žara omogočajo natančen nadzor temperature pečenja, poleg tega pa je za uporabo pripravljen zelo hitro. Plinski žar vam omogoča užitke ob pečenju, saj ne zahteva veliko vašega dela in je tudi primeren za tiste trenutke, ko gre za spontano pečenje. Tipični prednosti električnega žara pa sta zagotovo zmanjšano tveganje za nevarnost požara in pa udobje »neomejenega« goriva za žar. Seveda pa vam bo pri izbiri priskočila na pomoč tudi strokovna ekipa z dodatnimi argumenti.