content top

Lesena okna so sodobna in energetsko varčna

Lesena okna so danes izredno cenjena in se precej razlikujejo od tistih, ki so se oblikovala pred 20 leti. So veliko naprednejša, ustrezajo standardom za nizkoenergijske in pasivne hiše, dosegajo odlično toplotno prehodnost, odlikujejo pa jih tudi dvojna tesnila, trojna zasteklitev, izolativna polnila in še bi lahko naštevali. Če torej niste zadovoljni s sedanjimi več kot 30 let starimi lesenimi okni, nikar ne pozabite, da je tehnologija, vse do danes, izredno napredovala. Poskušajte primerjati vaše obstoječe leseno okno s tistimi, ki so na voljo v ponudbi podjetja M Sora. Zagotovo boste hitro opazili, da je razlika več kot očitna, če pa bi želeli poskusiti nekaj novega, lahko izberete tudi okna ALU LES. Danes narašča tudi zanimanje za drsna panoramska okna, ki s svojo dimenzijo segajo od tal do stropa in pokrivajo večji del fasade objekta. Namen izbire tovrstnega lesena okna je povsem jasen – želimo namreč kar se da dobro izkoristiti dnevno svetlobo in si hkrati zagotoviti panoramski pogled v naravo, ki obdaja naš dom. Pogosto jih srečujemo v dnevnih prostorih, v katerih sta dnevna osvetlitev in dobro zračenje ključnega pomena za kakovostno bivanje. V tem primeru je odlična rešitev leseno drsno panoramsko okno, ki na račun svojih dimenzij optično poveča prostor in vanj spusti veliko več dnevne svetlobe od klasičnega lesenega okna, hkrati pa ponuja še čudovit panoramski pogled na okolico. V kolikor razmišljate o montaži panoramske stene, vam svetujemo, da le-to montirate na mesta, kjer obstaja velika frekvenca prehoda iz notranjega v zunanji prostor. Če si torej želite odprtih razgledov od stropa do tal, ne spreglejte raznolike ponudbe drsnih panoramskih sten, ki smo jo za vas pripravili v podjetju. Na voljo je izvedba PANORAMIC, kjer steklo v fiksnem delu poteka vse do tal. Modela VIZIJA in KLASIK slovita po svojem vrhunskem, sodobnem oblikovanju, pri katerem elegantno steklo pokriva celotno zunanjo površino. Če menite, da je čas za nova lesena okna, si zagotovite najbolj kakovostna. Našo pestro ponudbo drsnih oken čudovito dopolnjujejo pasivna in ALU LES okna.

lesena okna prinašajo številne prednosti in ustvarjajo domačo atmosfero

Še ne poznate vseh prednosti lesenih oken?

Če se še niste srečali z lesenimi okni, dovolite, da za vas izpostavimo njihove številne prednosti, ki so tudi razlog, da se danes vse več posameznikov odloča zanje. Les je naravni toplotni izolator z odličnimi lastnostmi zvočne izolacije. Smatra se za energetsko visoko učinkovit material, ki naš dom učinkovito ščiti pred različnimi temperaturami in vremenskimi razmerami. V nasprotju s številnimi drugimi materiali mu rja ne more do živega, njegovo vzdrževanje je zelo nezahtevno, omogoča pa nam tudi nanos različnih barv in lakov. Ker je dizajniranje lesene površine zelo enostavno, so na tržišču na voljo najrazličnejši modeli in oblike lesenih oken, med katerimi boste zlahka našli tistega pravega za vaš dom. Življenjska doba je tako pri klasičnih lesenih oknih, kot tudi pri ALU LES in drsnih oknih zelo dolga (če gre za kakovosten les lahko okna dočakajo 60 + let). Gre namreč za vsestransko rešitev, ki nam jo ponuja narava, zato traja vsaj dvakrat dlje od klasičnega PVC okna. Lastnosti lesa so danes zelo cenjene, saj smo se pričeli zavedati, da je energetsko varčna gradnja ključnega pomena za ohranjanje zdravega okolja. Starejša kot so naša okna, bolj potrebna je njihova zamenjava, zato nikar ne odlašajte. V kolikor bi želeli tradicionalnost združiti z modernostjo, lahko iz naše ponudbe izberete vrhunska ALU LES okna.

 

Kaj vas čaka v ponudbi podjetja M Sora?

Če iščete raznolika lesena okna, je naša ponudba prava izbira za vas. Okno NATURA OPTIMO je v celoti leseno in ga zaznamuje optimalna kombinacija med visoko toplotno učinkovitostjo, privlačnim videzom in dostopno ceno. Natura Optimo XLT je poseben predstavnik družine Optimo. Gre za okno, ki je izdelano iz termično modificirane smrekovine in je uradno certificirano kot pasivno. Je v celoti leseno, odlikuje ga privlačen eksotičen izgled ter izjemna toplotna učinkovitost. NATURA 3 je okno, ki najbolje ponazarja modrost, da so najboljše rešitve preproste. Zasnova tako temelji na stoletnem izročilu, ki ga ponekod nadgrajuje uporaba sodobnih tehnologij. NATURA PASIV učinkovito sodeluje pri prizadevanjih za znižanje energetske porabe v objektih. Pri njegovem razvoju so bile uporabljene rešitve, ki poudarjeno zmanjšujejo energetsko in zvočno prepustnost. Okno VIZIJA je zasnovano in oblikovano v duhu sodobnih, inovativnih pristopov v arhitekturi. Z zunanje strani tako ni videti lesa, saj celotno zunanjo površino elegantno pokrije domiselna kombinacija izolacijskega stekla in emajliranega roba. Izpostavili smo le nekaj naših čudovitih lesenih oken, vsa ostala, vključno z drsnimi panoramskimi, pa si lahko podrobneje ogledate na naši spletni strani. Si želite najboljših lesenih oken v Sloveniji? Pri nas jih boste zagotovo našli.