content top

Leseni ročaji in noge za mizo

Pohištvo v naših bivalnih prostorih zdrži zelo dolgo časa. Ob pravilni uporabi ter skrbi za pohištvo, nas to lahko spremlja še veliko let. Problem pa nastane pri manjših kosih ali potrošnemu materialu. Leseni ročaji za pohištvo so ena izmed takih zadev. Ročaji so običajno majhni, in občutljivi, leseni pa sploh, pri kovinskih ročajih ni tak problem, leseni ročaje pa se lahko z leti uporabe krepko obrabijo. Seveda jih lahko brusite in barvate vendar vam bi to pobralo ogromno časa.

Vedno sem mnenja, da je boljše nekatero stvar popraviti kot pa kupiti novo, vendar so leseni ročaji tako ugodni, da se vam to res ne splača, dobite jih že za par evrov, menjava pa je resnično enostavna. Nakup lesenih ročajev pa ne pride v poštev samo takrat, ko so ti obrabljeni temveč tudi takrat, ko nam naprimer ni všeč barvna kombinacija ročaja in ostalega pohištva.

Tudi pri nogah za mizo velikokrat pride v poštev menjava. Če so noge za mizo lesene, se te lahko obrabijo. Menjava nog za mizo se največkrat zgodi takrat, ko nam je miza všeč, vendar pa njena višina ni prava, noge seveda lahko žagamo ali prirejamo po meri, vendar bo končni izdelek redkokdaj tako lepo, kot če bi kupili novega. Včasih pa izvrstno izpade tudi kombinacija lesene mize in pa kovinskih nog za pohištvo. Tako noge za mizo kot lesene ročaje ali pa katerekoli druge dodatne dele za pohištvo lahko najenostavneje naročite prek spleta, tam je ponudba najobširnejša, običajno pa imajo izdelki tam najnižje cene.