content top

Proteinske palačinke – odlične tudi za zajtrk

Ljudje določeno hrano obožujemo bolj in jo zato tudi večkrat pripravimo. Večina od ljudi se raje odloča za sladko hrano, ki pa vemo, ni najbolj zdrava. Pa tudi hitro nas nasiti in potem smo že v naslednjih nekaj minutah še bolj lačni kot prej. Med hrano, ki je med ljudmi več kot pa le priljubljena, so tudi palačinke. Palačinke na tisoč in en način. Ljudje se jih poskušajo izogibati, ker vedo, da niso ravno zdrave, toda zelo pogosto jim to zares uspe. Če pa smo že slišali ta t. i. proteinske palačinke, potem smo našli rešitev in zdravo različico palačink, ki jih tako zelo obožujemo.


Proteinske palačinke se tako kot klasične palačinke lahko pripravijo na tisoč in en način. So podobnega izgleda, vendar veliko bolj zdrave in primerne za vsak dan, najbolje kar za zajtrk. Z njimi se namreč lahko pripravimo na nov dan, ki bo energijsko bogat in tudi naše počutje bo več kot pa le odlično.

Zdrava sladica

Osnovna sestavina so seveda beljakovine v prahu. Te poskrbijo, da je obrok drugačen, torej zdrav in da nam da občutek sitosti kar za nekaj časa. Beljakovine v prahu so seveda lahko različnega okusa, med najbolj priljubljenimi je npr. okus vanilija.


Recimo, da smo se odločili pripraviti proteinske palačinke na svoj način. Osnova so še vedno torej beljakovine oziroma proteini v prahu. Maso za palačinke pripravimo tako, da zmešamo poljubno sadje, npr. banano, jajca in beljakovine v prahu. Dobljeno zmes nato spečemo na maslu, priporočamo kokosovo maslo, nato pa dobljene palačinke položimo na krožnik, kjer se lepo ohladijo. Za nadev lahko uporabimo marsikaj, toda odločili smo se, da bo zdrav. Torej jih bomo nadevali z domačo skuto, ki ji lahko dodamo tudi nekaj gozdnih sadežev.

Proteinske palačinke so od klasičnih veliko bolj krhke, zato jih tudi veliko težje zvijemo. Odločimo se, da jih namažemo z nadevom in na nadev položimo novo tovrstno palačinko ter nadaljujemo s procesom. Okusen in zdrav obrok je tako kmalu pripravljen in brez slabe vesti si ga lahko privoščimo večkrat na teden.