content top

Najem stanovanja v mestu Ljubljana za večje družine

Nepremičninski trg oddaje stanovanjskih enot v glavnem mestu Slovenije ni najbolj prijazen do družin z otroki, saj se v blokih večinoma oddajajo manjše bivalne enote, enote za študente ter garsonjere. Najem stanovanja v mestu Ljubljana je zato mnogo lažje izvesti s pomočjo nepremičninske agencije, ki družinam poišče primerne najemniške enote.

Družine z otroki namreč potrebujejo vsaj 110 kvadratnih metrov bivalne površine, zato so zanje najbolj primerna trosobna ali štirisobna stanovanja. Najemnine za večje bivalne enote pa so v centru mesta in v predelih v okolici centra nekoliko višje, kot v četrtih na obrobju prestolnice.

Lokacija najemniških enot v glavnem mestu Slovenije

Nepremičnine se oddajajo tako v centru mesta kot na obrobju mestne občine. Najem stanovanja v mestu Ljubljana v centru in okolici je primeren za družine, ki si želijo bivati v bližini infrastruktur, kot so trgovine, vrtci, šole in banke. Če družina uporablja avtomobil, je dobro iskati tiste najemniške enote, ki imajo možnost parkiranja. Če to ni garaža v sklopu stavbe, se je dobro pozanimati, ali v najemnino spada možnost parkiranja z dovolilnico v bližini objekta.

Trosobne in štirisobne najemniške bivalne enote na obrobju mesta, kot je predel Šmarne gore in Šentvida, pa so bolj primerne za družine, ki želijo bivati v bolj mirnem okolju, v bližini narave. Ti mestni predeli pa nudijo tudi hiter dostop do obvoznice in avtoceste. Mestne četrti na obrobju prestolnice pa nudijo tudi več stanovanjskih enot v novejših blokih in stanovanjskih objektih.

Razporeditev bivalnih površin v najemniški nepremičnini

Trosobne in štirisobne najemniške nepremičnine v glavnem mestu nudijo bivanje v večinoma že opremljenih enotah, kjer je razporeditev bivalnih prostorov primerna za večje družine. To vključuje predvsem večjo predsobo in dnevno sobo, dve kopalnici in dva toaletna prostora, spalnico za starše in spalnico za otroke ter večjo kuhinjo z jedilnim prostorom.

Priznana nepremičninska agencija na naslovu www.mestonepremicnin.si nudi pomoč pri ustrezni in cenovno ugodni izbiri in najemu stanovanja v mestni občini Ljubljana ter v njeni okolici. S pomočjo agencije lahko večje družine najdejo najbolj primerne najemniške enote, ki ustrezajo njihovim potrebam.