content top

Namizna in stenska svetila

V stanovanju potrebujemo kar nekaj svetlobe in zato tudi kar nekaj svetil. Svetila nam nudijo različno močno in usmerjeno svetlobo. Nekatera svetila imajo tudi možnost oddajanja barvne svetlobe. Vsak prostor vašega prostora pa bo potreboval različna notranja svetila.

Mogoče imate na stenah že ogromno slik in dekoracije, mogoče pa so vaše stene bolj prazne. Stenska svetila vam bodo služila praktično, poleg tega pa bodo služila tudi kot dekoracija. Za stenska svetila ni določena višina, kjer na steni naj bodo. Lahko se odločite povsem sami, kje na steno bi radi dodali stensko svetilo. Stenska svetila se med seboj sicer zelo razlikujejo, ne le v ceni, ampak tudi v velikosti, obliki, namembnosti, barvi in raznih podrobnostih.

Na steno lahko pritrdite eno ali pa več stenskih svetil. Stenska svetila lahko sicer namestite tudi na zunanjih stenah stanovanja oziroma na zidu. Izbira stenskih svetil je ogromna, tako da boste zagotovo našli stensko svetilo, ki vam bo popolnoma ustrezalo.

Kaj pa namizna svetila? V otroški sobi, pisarni, kabinetu in podobnih prostorih,kjer imate pisarniško oziroma delovno mizo, jih boste gotovo potrebovali. Namizna svetila služijo predvsem za delo na računalniku, pisanju, branju in podobnim dejavnostim, kjer je svetloba zelo pomembna. Lahko se odločite za večje ali manjše namizno svetilo. Ravno tako se tudi namizna svetila razlikujejo po svojih lastnostih. Namizna svetila imajo lahko tudi prostorček za pisala in podobno pisarniško drobnarijo. Pri tako široki izbiri namiznih svetil boste zagotovo našli primerno namizno svetilo za vašo mizo. Lahko pa se posvetujete tudi s strokovnjaki.