content top

Naravno odvajanje blata z nekaterimi preprostimi živili

Ste se že kdaj srečali s težavami pri odvajanju blata? Najverjetneje ste pokimali, saj je to pogosta težava, s katero se srečujejo prav vse generacije. In kako ste ukrepali? Verjetno niste v istem hipu obiskali osebnega zdravnika, temveč ste težavo najprej želeli rešiti kar sami. 

Naravno odvajanje blata na uspešen način lahko izvedete z različnimi živili, ki so pri tem zelo učinkovita. Zelo dobra pomoč je tudi naravna mineralna voda Donat Mg, ki jo lahko kupite v različnih količinah v prav vsaki trgovini z živili. 

Naravno odvajanje blata s kompotom iz sliv ali sokom iz peteršilja 

Zagotovo so vam vaši stari starši svetovali, da si pri zaprtju lahko pomagate s slivovim kompotom, ki je zelo okusen za pitje. Že po kratkem času vam bo zelo odleglo in kaj hitro boste lahko normalno hodili tudi na veliko potrebo. 

Zelo učinkovit je tudi peteršiljev sok, nad katerim je navdušenih vse več uporabnikov. Ali se boste odločili za kompot iz sliv ali sok peteršilja, pa je odvisno tudi od vašega okusa. Vsekakor vam bosta oba ‘napitka’ odlično pomagala pri naravnem odvajanju blata. 

Peteršiljev sok za odvajanje blata

Odvajanje blata na naraven način z lanenimi semeni 

Lanena semena so izjemno koristno živilo, ki bi ga vsak od vas moral redno vključevati v svoj jedilnik. Pomagajo lahko pri različnih težavah oziroma pri preventivi za marsikatere bolezni. Tovrstna semena so tudi odlična pomoč v času zaprtja. 

Lanena semena pa morate pravilno pripraviti. Lahko jih, na primer, kombinirate z jogurtom ali podobnim napitkom, da bo vse skupaj še okusneje. 

Naravno odvajanje blata s pravilnim pitjem Donat Mg 

Omenili smo vam že, da je odlična pomoč v času zaprtja tudi naravna mineralna voda Donat Mg. Vsekakor pa se morate zavedati, da je pri tem najpomembneje, da jo pravilno uporabljate. Strokovnjaki nam narekujejo, da je pitje take tekočine najučinkoviteje, če jo uživate zjutraj na tešče in zvečer pred večerjo. Njena temperatura naj bo sobna. 

Naravno odvajanje blata s kislim zeljem in vodnim kefirjem 

Pri zaprtju ali napihnjenosti vam zelo dobro pomaga tudi kislo zelje ali pa vodni kefir. Morda marsikomu med vami okus obeh živil ni dober, vendar pozabite na to. Ko boste ugotovili, kako učinkoviti sta tovrstni živili, ju boste vsekakor veliko pogosteje uživali ter priporočali še drugim. 

Skupaj smo torej prišli do zaključka, da ni potrebe, da ob zaprtju ali podobnih težavah s prebavo takoj obiščete zdravnika, ampak si v veliki meri lahko pomagate z živili, ki jih imate skoraj vedno pri roki. 

Za več nasvetov povezanih z izboljšanjem prebave si lahko preberete na povezavi.