content top

Notranji dizajn

Za človekovo udobje in prijetno bivanje v svojem bivališču, je pri načrtovanju in urejanju prostora zelo pomemben notranji dizajn. Pri opremljanju stanovanja je najpomembnejši realističen 3D predogled stanovanja in občutki, ki se vam porajajo ob pogledu nanj. Tudi skrbno načrtovana in estetsko lepa oprema za stanovanja ni dovolj za lep izgled prostora, ampak mora biti prostor tudi že v naprej kakovostno predstavljen oz. pripravljen. Pomembna je točka načrtovanja prostora, saj je takrat čas, da damo poudarek na vse bistvene dizajnerske elemente kot so barvne kombinacije ali barvna ambienta. Glaven cilj notranjega dizajnerstva je izboljšati bivanjsko kulturo in v naš prostor vpeljati vrednost kulture dizajna nasploh.

Pomoč pri notranjem dizajnu je za vse, ki so prezaposleni ali pa urejanje svojega doma raje prepusti strokovnjakom.  Notranji oblikovalec vam bo pomagal v celoti spremenil izgled in »atmosfero« vašega stanovanja, saj vam pomaga, ko na novo opremljate vaše bivališče ali pa le-tega prenavljate, svoje delo pa opravi hitro,učinkovito in uspešno. Oblikovalec skupaj s stranko ugotovi, kakšen stil mu ustreza in katere barve mu najbolj ustrezajo pri tem pa vam tudi pomaga z lastnimi predlogi in nasveti.

Arhitekt za notranjo opremo mora od stranke dobiti čimveč informacij o njegovem stilu življenja, številu prebivajočih in njihovih življenjskih stilih, domačih živalih in veliko več, saj s tem lahko prostor opremi in načrtuje tako, da bo ustrezal prav vsem. Po pridobljenih podatkih oblikovalec izriše nekaj predlogov, ki enega izmed teh stranka tudi izbere. Ko je predloga izbrana se doda še končne spremembe, nato pa se izdela natančen 3D načrt izgleda prostora,pohištva,barv in predmetov, ki velja kot končen načrt projekta.