content top

Od naročila, do dostave postelje

Odločitev kakšne postelje boste kupovali skozi življenje je vaša osebna in pri tem vam skoraj ne more nihče pomagati in se odločati namesto vas, lahko pa vam seveda svetuje. Moj osebni predlog je, da se najprej v katerem od salonov pohištva ali preko spleta pozanimate kakšne postelje sploh obstajajo, potem pa se pričnete bolj natančno informirati o cenah in drugih podrobnostih.

So cene res povsod enake?

Morda se zdi komu smešno, da se lahko pogovarjamo o podrobnostih, ko so v igri postelje, a resnica je pač ta, da četudi sta si dve osebi izbrali isti model postelje, ampak v dveh različnih trgovinah, še zdaleč ni nujno, da bosta obe zadovoljni spali v njej v kratkem. Prva zadeva pri nakupu postelje je seveda cena, ki jo moramo plačati. Če je konkurenca veliko cenejša, se bomo skoraj gotovo odločili zanje, a v zadnjem času na trgu izgleda, da so vsi dogovorjeni nekako za podobne cene in posledično skoraj ne morete iskati ugodnejše ponudbe, razen če gre za kakšno izjemno akcijo katere od trgovin. Ko ste dorekli ceno, je potrebno ugotoviti kakšen je rok dobave. Zanimivo se mi je zdelo, da je lahko v eni trgovini rok robave skoraj trikrat daljši, kot v drugi, čeravno gre za kos pohištva, ki ga distribuira isti proizvajalec. Če ga lahko nekega dne dostavi k neki osebi, ki ga je kupila v X trgovini, bi ga lahko prav tako tudi, če ga je kupila v Y trgovini. Resnici na ljubo je tu težava v trgovcu, ki si pogosto pušča daljše roke in to iz različnih razlogov, eden izmed njih pa je tudi plačilo, ki ga s tem drži pri sebi od trenutka, ko je stranka denar že nakazala.

Nespretni naj dostavo in montažo raje naročijo

Rok dobave je torej dogovorjen, sedaj pa pride na vrsto dostava. Tisti, ki se odločijo, da bodo sestavljali sami, pogosto postelje (https://www.akron.si/postelja/) ali druge kose pohištva kar sami prevzamejo v skladišču. Cena je s tem nekoliko nižja, imate pa precej dela, ki ga morate opraviti sami. Če ne boste strokovni, lahko pokličete na pomoč, a vam bodo to dobro zaračunali in tudi garancije vam ne bodo priznali, razen če gre za napako na izdelku in ni kriva nespretna montaža. Postelje načeloma ni težko prinesti v prostor in jo sestaviti, pa vendar ima marsikdo s tem težave in sploh za takšne osebe, ki bi lahko dobile glavno vlogo v risanki A je to! (kar dobesedno pomeni »To je to!«), je priporočljivo, da se dogovorite, da vam posteljo raje sestavi mizar podjetja ob dostavi. Malce