content top

Oglejmo si različne vrste kartuš za naš tiskalnik

Iskanje kartuš za naš tiskalnik je lahko naporno, če ne vemo kaj potrebujemo. Na voljo imamo celo morje različnih proizvajalcev, ki nas z računalniškim žargonom še bolj zmedejo. Resnica pa je, da če poznamo nekaj preprostih osnov, bomo hitro našli točno to, kar iščemo. Naš tiskalnik bo deloval, če bomo kupili prave kartuše, vendar moramo biti pri izbiri previdni. Vrsta kartuš, ki jih potrebujemo je odvisna od našega načina dela in količine papirja, ki ga bomo porabili za tiskanje. Ostanite z nami in se naučite o osnovah različnih kartuš.

Originalno opremo vedno priporoča proizvajalec

Če bomo prebrali priročnih našega tiskalnika, bo vedno pisalo, da so originalne barve najboljša izbira. Tem kartušam pravimo tudi OEM, kar pomeni, da jih je naredil proizvajalec našega tiskalnika. OEM kartuše imajo skoraj vedno najbolj kvalitetno barvo in jih priporočamo, če nam je kvaliteta tiska pomembna. Ni pa nujno, da vedno uporabljamo originalno opremo, saj obstajajo mnogi načini, da prihranimo pri stroških.

Znižajmo stroške tiskanja

Če veliko tiskamo, potem je dobro, da poiščemo alternativno vrsto kartuš. Kompatibilne kartuše so namenjene uporabnikom, ki veliko uporabljajo tiskalnik in so zato primorani k bolj ekonomičnem pristopu. Narejene so tako, da pašejo v naš tiskalnik ali serijo tiskalnikov in imajo mnogokrat kakšno izboljšavo. Te izboljšave so predvsem opazne v večji količini barve, boljši izrabi barve ter drugih lastnostih. Odvisno pa je od modela in proizvajalca, če inkorporira izboljšave v svoj proizvod ali pa preprosto naredi kartušo, ki je skoraj identična originalni.

Z mislijo na zdravje okolja

Ko prenehamo uporabljati kartuše, jih preprosto zavržemo. Nekatera podjetja rešijo te zavržene kartuše, jim zamenjajo komponente ter jih napolnijo in ponovno prodajo. Tako dobimo obnovljene poceni kartuše za tiskalnike, ki so odličen nadomestek, če bi radi tiskali z enako kakovostjo, kot pri originalnih, samo brez visoke cene.

Kam se odpravimo po novo pisarniško opremo?

Na spletu je ogromna izbira vseh možnih tiskalnikov, kartuše ter pisarniških pripomočkov. Preverjeno ponudbo pa si lahko ogledate na spletni strani www.toner123.si, kjer so vsi proizvodi visoke kvalitete, preverjeni in testirani za največjo kompatibilnost in delovanje.