content top

Ogrevanje na elektriko in IR ogrevanje

Sonce nas že od nekdaj greje z naravnim valovanjem, torej infrardečim valovanjem. Ti valovi nam dajejo prijeten in topel občutek, poleg tega pa je ta oblika energije takoj pretvorjena v predmet. Kot alternativa, infrardeče ogrevanje odpira nove poti ogrevanju. IR ogrevanje deluja na podlagi nižjih temperatur na površini grelnega telesa. Gre za ogrevanje, ki je bolj varčno z energijo, zagotavlja več udobja in tudi preprečuje rast plesni. Zaradi toplejše površine se pri IR ogrevanju ogreje tudi zrak, vendar pri tem ne pride do dvigovanja prahu in izsuševanja zraka.

IR ogrevanje skratka prinaša prihranke pri investiciji, cena elektrike se manj draži, ob zračenju pride do manj izgub, značilen je večji učinek izolacije in občutimo tudi do tri stopinje več. IR sevanje ima tudi marsikatere blagodejne učinke na telo, med katere spada odprava napetosti, pomoč pri odpravi celulita, pospeševanje prekrvavitve telesa, znižanje holesterolnih vrednosti, ublažitev aken, čiščenje telesa, odpravljanje stresa in podobno.

Skratka, IR ogrevanje vam nudi kar nekaj prednosti, vendar pa je nekaj prednosti tudi v električnem ogrevanju. Seveda ima vsaka stvar svoje pozitivne in negativne lastnosti, potrebno je, da se s temi seznanimo in nato primerjamo, kaj nam je bolj pomembno in dostopno. Ogrevanje na elektriko ravno tako nudi udobje, izkoristek, garancijo in še marsikaj. Če vas zanima bolj natančna primerjava med ogrevanjem na elektriko in IR ogrevanjem, potem vam vsekakor priporočam, da se obrnete na strokovno ekipo podjetja Tersus. Pozanimajte se o obeh vrstah ogrevanja in se odločite za tisto, ki vam bolj ustreza.