content top

Pravila modernega pohištva

Vsakdo, ki na novo opremlja svoj dom ali ga zgolj preureja, se srečuje z vprašanjem, kakšno pohištvo izbrati, da bo dom izražal moderni slog. Čeprav je glavni namen pohištva ta, da nam omogoča bolj udoben način življenja, pa je vse bolj pomembna tudi njegova estetska funkcija, zato ljudje iščejo možnosti, da bi si na ugoden način zagotovili moderno pohištvo.

Pohištvo je tekom časa spreminjalo kombinacije barv in materialov, ki so v določenem obdobju moderni, predvsem pa se je spremenila njegova oblika. Poleg osnovnih delov, kot so na primer postelje, omare, predali in stoli, je na trgu na voljo tudi unikatno pohištvo abstraktnih oblik, ki je namenjeno zgolj okrasitvi določenega prostora.

In kakšne so tiste linije, ki zaznamujejo moderno pohištvo? Predvsem so to linije, ki imajo preproste, osnovne in minimalistične oblike. Z minimalističnim stilom boste dosegli, da bo vaš prostor izgledal bolj odprto in urejeno, čeprav mu nekateri niso preveč naklonjeni, ker naj bi deloval hladno. Moderno pohištvo je poleg tega tudi bolj funkcionalno in uporabniku prijazno kot včasih, vanj pa lahko shranimo več stvari.

Če menimo, da moramo celoten prostor opremiti z usklajenim pohištvom, se motimo. Danes so namreč priljubljene tudi kombinacije različnih stilov pohištva. Minimalizem lahko združimo z bolj retro slogom ali oblazinjenim pohištvom in s tem dosežemo moderen videz našega doma.