content top

Prenova kuhinje, prednosti in slabosti

Kako bi naj potekala prenova kuhinje? Najprej se moramo odločiti, ali bomo prostor le malo osvežili s prenovitvijo določenih elementov ali pa bomo kupili kar nove. Ogledate si lahko tudi zanimiv članek na to temo, najdete ga tukaj http://www.ambientdizajn.si/ideje-za-dom/prenova-kuhinje-s-pleskanjem-lesenih-delov.

Cena, ki jo terja prenova kuhinje, ni nujno merilo za končni izgled. Pristop k razporeditvi pohištva je lahko vedno estetski in funkcionalen, ne glede na to, koliko smo zanj odšteli. Razlika je lahko opazna le v materialih, ki jih uporabimo za delovni pult, za zunanje ličnice elementov ter pri nakupu gospodinjskih aparatov. Pri vseh naštetih zadevah je na voljo več cenovnih razredov, tako da lahko prenovo kuhinje prilagodimo svojim finančnim zmožnostim. Kje je dovoljeno varčevati, če se odločimo za celotno prenovo?

Prenova kuhinje v očeh notranjih oblikovalcev

Oblikovalci predlagajo, da privarčujte denar na materialih za kuhinjske fronte, ker niso tako izpostavljene, notranjost polic in predalov pa lahko z nekaj truda funkcijsko prilagodimo kar sami. Nikakor se ne splača varčevati pri delovni površini, saj bo kakovostnejša tudi bolj obstojna. Paziti moramo, da ni občutljiva na vlago, maščobo ali mehanske poškodbe, ne sme se poškodovati niti, če nanjo položimo vročo posodo. Prav tako se pri prenovi kuhinje ne splača varčevati pri gospodinjskih aparatih. Cene tam še vedno zelo variirajo, vendar še vedno velja, da se na dolgi rok najbolj splača kupiti energijsko varčne.

Če boste za obloge izbrali steklo ali kamen, vas bo to stalo dosti več, kot če bi izbrali keramiko ali kar pralno barvo.

V primeru omejenega proračuna lahko prenova kuhinje poteka postopoma. Novo opremo kupujemo sproti, če pa smo bolj iznajdljivi, se lahko prenove elementov lotimo kar sami z različnimi triki.