content top

Salewa je vodilna blagovna znamka na področju gorništva in alpinizma

Za blagovno znamko Salewa ste verjetno že vsi slišali, še posebej pa je priljubljena med vsemi tistimi, ki se navdušujejo nad gorništvom, alpinizmom in ostalimi športi na prostem. Vendar vedno temu ni bilo tako, saj je podjetje v svojih zgodnjih začetkih izdelovalo večinoma torbice in fotoaparate.

Temelje za športe na prostem je podjetje postavilo z izdelovanjem nogometnih usnjenih žog in smučarskih palic, nakar je sledil sunkovit razvoj na področju gorništva. Številni inovativni izdelki so blagovno znamko pripeljali tako daleč, da je postala vodilna blagovna znamka na področju alpinizma.

Salewa izdelki se pohvalijo z izjemno nizko težo

Za blagovno znamko Salewa je značilno, da je tekom razvoja in testiranja svojih izdelkov tesno sodelovala s športniki na področju alpinizma. To je podjetju omogočilo, da je svoje produkte neprestano izpopolnjevalo v smeri funkcionalnosti, trpežnosti in lahkotnosti.

To pomeni, da se izdelki te blagovne znamke lahko pohvalijo s tem, da imajo izjemno nizko težo, ki pa še vedno dovolj učinkovito kljubujejo vsem ekstremnim razmeram v gorah. Ine glede na to, ali gre za čelado, vponko ali oblačilo, so vsi izdelki tudi visoko odporni in zagotavljajo najbolj optimalno gibanje na različno zahtevnih terenih.

Salewa je vodilna blagovna znamka na področju alpinizma in gorništva

Razširitev ponudbe Salewa tudi na področje taborjenja in smučanja

Potem, ko se je blagovna znamka Salewa uveljavila na področju alpinizma, je svojo ponudbo še dodatno razširila. Poleg značilnih artiklov za plezanje in pohodništvo, lahko poiščete tudi različne izdelke za taborjenje (spalne vreče, ležalne podloge in šotori) ali pa se opremite za vaše smučarske podvige.

Pri tem lahko izbirate predvsem med kakovostnimi oblačili, kot so jakne, puhovke in smučarske hlače. Bistveno je, da so vsa ta oblačila prilagojena ekstremno nizkim temperaturam, hkrati pa so še vedno dovolj lahkotna, da omogočajo nemoteno gibanje.

Salewa pohodni čevlji za večjo varnost v gorah

Nesreče v gorah kot posledica zdrsov so vse bolj pogoste, saj vedno več ljudi zahaja v gore, pa ne samo poleti, ampak tudi pozimi. Pohodni čevlji Salewa se pohvalijo s svojo izjemno kakovostjo, zaradi katere bodo izleti v gore veliko bolj varni. 

Seveda je pred izbiro ustreznih pohodnih čevljev potrebno temeljito razmisliti ali jih boste potrebovali zgolj za na bližnji hrib, ali pa se boste z njimi podali v visokogorje. Med seboj se v največji meri razlikujejo v strukturi podplata in višini obutve. V ponudbi blagovne znamke Salewa boste zagotovo našli pohodne čevlje za vse priložnosti, ki vam bodo na vsakem koraku nudili posebno udobje.