content top

Spletna stran za izposojo orodja

Pred tremi leti sva s partnerjem kupila starejšo hišo. Hiša ni bila toliko stara, da bi jo podrli. Hiša s 30-letno tradicijo je pač takšna, da potrebuje konkretno obnovo. Vsa napeljava, od elektrike, do vodovodnih cevi, centralnega ogrevanja itd. vse je bilo potrebno menjave. Praktično je so od stare hiše ostali le zidovi in lično urejena zunanjost, ki ji daje čar domačnosti in karakterja. Moj partner se je pogumno lotil obnove v samostojni izvedbi, z nekaj domačin pomočnikov in nekaj prijateljev, ki so priskočili na pomoč. Vedno pa se je srečeval z dilemo: nakup ali izposoja orodja? Velikokrat je namreč naletel na določena zahtevna opravila, za katera ni imel pravega orodja. Nekaj si je občasno izposodil pri starših, nekaj pri prijateljih, nekaj je kupil, nekaj pa si je tudi izposodil na spletu.

Dnevna, tedenska in celo mesečna izposoja

Našel je spletno stran, ki omogoča izposojo orodja. Kar nekaj stvari si je tudi sam izposodil za precej ugodno ceno. Izposoja orodja oziroma cena za izposojo je običajno določena v dnevnem znesku, za orodja, ki ga potrebuješ dlje časa, pa se dogovoriš tudi za tedensko ali celo mesečno izposojo. Seveda je v tem primeru znesek cenejši. Kot se spomnim si je izposodil: rušilno kladivo, več različnih vrst žag in brusilnik. Gotovo je na ta način privarčeval kar nekaj denarja, ki smo ga kasneje lahko drugače porabili pri obnovi hiše.

Koristne informacije tudi za najine prijatelje

 

Čez kakšno leto pa so se tudi najini skupni prijatelji lotili obnove starejše hiše. Posodili smo jim tisto orodje, ki ga je partner takrat kupil. Za vse ostalo pa jim je priporočil to spletno stran, za katero takrat prijatelji še niso slišali. Informacija jim je prišla še kako prav. Prijatelja sta izračunala, da jim je izposoja orodja prihranila kar nekaj tisoč evrov, saj so tovrstna orodja izjemno draga.

Pri obnovi hiše se srečamo z različnimi izzivi, ki nam nemalokrat zagrenijo življenje. A izposoja orodja nam je življenje in samo obnovo izjemno olajšala. Informacijo smo razširili tudi med druge prijatelje, ki bodo v kratkem začeli obnavljati hišo.

izposoja različnega orodja