content top

Stanovanja in dražba

Prihranili smo nekaj cekinčkov in smo se odločili za nakup stanovanja. Pregledali vse oglase tovrstne tematike, pregledali vse ponudnike na spletu, oglase včasopisih in drugje. Še vedno nismo našli pravega? Ali pa je morebiti cena tista, ki je premagala in smo morali misel opustiti. Pa tako kot smo se veselili in verjeli ter upali, da bomo kaj kmalu postali lastnik nepremičnine, stanovanja! Saj smo jih že opazili nekaj takšnih, kjer bi si zagotovo ustvarili svoj mir in domačnost, vendar pa je cena teh previsoka. Ampak, ali smo pomislili tudi na dražbe, recimo dražbe123? Če nismo, se nam je prav ta trenutek odprla možnost, katera bo rešila še tako obremenjujoč problem. Namreč, iščemo nekaj, kar bi rešilo ogromno naših težav, dražba pa nam to ponuja. Stanovanje ali množino teh. In za katerega se bomo odločili? Tudi tu bo verjetno pomembna cena, vendar pa bo zagotovo ta veliko nižja od stanovanj, katera se prodajajo v redni prodaji.

Stanovanja so posledično na voljo na dražbah vsem, kateri bi želeli sodelovati in morebiti tudi kupiti stanovanje ali katero drugo nepremičnino po zares ugodni ceni. Kajti, vedno obstaja izklicna cena in samo upamo, da na koncu prodajna več ne bo veliko višja od te. Če pa je cena kljub vsemu takšna, da je za nas previsoka, pa mirno odstopimo in nismo izgubili ničesar. Ker za sodelovanje na dražbi plačamo določen znesek vrednosti predmeta zanimanja, se nam ta v primeru ne nakupa povrne. Torej smo morebiti izgubili le nekaj časa tam, četudi tega ne smemo šteti kot tak, saj smose verjetno tudi česa naučili, spoznali, videli, ipd.

Stanovanja so torej priložnost, da človek reši bivanjski problem, ki pa utegne biti pereč, v kolikor nismo rojeni pod srečno zvezdo in ga podedujemo. V tem primeru so nam za nakup vedno na voljo stanovanja na dražbi.