content top

Strokovnjaki za notranji dizajn kuhinj in drugih prostorov

Ko vstopite v nek prostor prvič, drugič in potem še neštetokrat, vsakič znova dobite nek vtis. Nad nekaterimi prostori ste povsem navdušeni, spet drugi na vas ne naredijo prav posebnega vtisa. In od česa je to najbolj odvisno? V prvi vrsti od oblikovanja notranjega prostora, kar pomeni tudi izbor in postavitev elementov, ki se nahajajo v prostoru.

kuhinjska pipaŠe posebej so na izbor in postavitev elementov v nekem prostoru pozorni strokovnjaki za notranji dizajn. Lahko rečemo, da imajo prav izurjeno oko za to in da v hipu prepoznajo, ali je nek prostor pravilno urejen ali ne. V nadaljevanju vam bomo zaupali, kaj je tisto, kar strokovnjaka za notranji dizajn najbolj zmoti, ko prvič stopi v nek prostor. Na srečo lahko napake pri opremljanju doma ali katerega koli drugega objekta popravimo.

Manj je več

Od postavitve pohištva je odvisen pretok skozi stanovanje. Dobra postavitev seveda omogoča tudi dober pretok skozi dom. Pri tem se je še najbolje držati načela: Manj je več. umaknite vse odvečne kose pohištva. S tem si boste ustvarili naravno pot v stanovanje in iz njega.

Nekakovostna razsvetljava uniči kakovosten notranji dizajn

Še vedno se premalo ljudi zaveda, da napačna oziroma nekakovostna razsvetljava lahko uniči še tako dober notranji dizajn. Če imate v svojih prostorih premalo svetil, potem so vaši prostori sivi in temni. Za več dodatnih svetil morate poskrbeti, če v vaš dom ne zaide dovolj naravne svetlobe. Nikoli se ne zanašajte samo na veliko stropno luč sredi nekega prostora. V prostore vključujte tudi estetske ter izjemno funkcionalne visoke talne svetilke alu namizne svetilke.

Odstranite nepotrebno navlako

Vsak strokovnjak za notranji dizajn in verjetno tudi skoraj vsaka druga oseba se v prosorih, kjer je veliko navlake, ne počuti ravno najbolje. Ravno zato poskrbite za to, da na vaših knjižnih policah ne bo preveč knjig, spominkov in še česa. Nanje postavite le nekaj najpomembnejših izdelkov, na katere ste tudi čustveno navezani.