content top

Suunto, naprave za precizno merjenje

Suunto proizvaja športne ure, kompase ter druge naprave za precizno merjenje. Merilne naprave Suunto nam pomagajo pri doseganju rezultatov, omogočajo pa tudi kakovostno učenje.

Dober trening preko kakovostne diagnostike

Klasičen kompas Suunto ni zgolj naprava, s katero se lahko orientiramo. S pomočjo kompasa Suunto se lahko tudi naučimo orientirati. Toliko bolj na točno določenem mikro območju. Kompas Suunto nam pokaže smer neba na točno določeni poziciji, učenje se začne z opazovanjem pripadajočih značilnosti.

Ena prvih opornih točk je sonce, vendar kot vemo sonce ne sije vsak dan. Zato je koristno, da nam kompas Suunto omogoči prikaz in učenje drugih orientacijskih značilnosti in dejstev. Podobno velja za vse druge naprave, ki sodijo v program Suunto.

Naprave so investicija, ki pa lahko prinese velike koristi. Srčni utrip je osnova vsakega treninga, meritev nam govori o napredku ali nesmiselnosti treninga. Nesmiselnost treninga se zgodi takrat, ko ne dosegamo niti lažje intenzivnosti srčnega utripa. Nevarnost na športnike in rekreativce preži tudi na nasprotni strani.

Merilne naprave srčnega utripa

Pretirana obremenitev telesa in posledično organov ter funkcij, lahko pusti kratkoročne ali dolgoročne posledice. Največkrat se pretirana obremenitev zgodi takrat, ko želimo nadomestiti zaostanek treninga ali čez noč postati izkušeni rekreativci. Nadzorovana obremenitev z merilnimi napravami Suunto nam za razliko koristi. Naučimo se lahko lekcijo o porabi ogljikovih hidratov oziroma maščob, naučimo se zakonitosti preskrbe mišic preko izgorevanje glukoze in maščob in številne druge zakonitosti delovanja telesa pod obremenitvijo.

Na ta način pa lahko dejansko hitreje napredujemo od tistih, ki so začeli s treningom na istih izhodiščih. Učenje moramo seveda prenesti tudi na druge dejavnike dobrega treninga in napredka. Človeško telo mora biti dobro vzdrževano in regenerirano, kar pomeni imeti dovolj hrane (s hranilno vrednostjo), tekočine, časa za regeneracijo, počitek in drugo.

Trening ne bomo morali izvajati, če ni telo nahranjeno, prav tako nas zaustavlja premajhna oskrba z tekočino med treningi. Merilci Suunto nam z upoštevanjem naštetega lahko omogočajo nadzor in posledično dober trening.