content top

Tandemski skok s padalom iz višine 4000 metrov

Tandemski skoki so za marsikoga med vami verjetno neizpolnjena želja. A ker zdrav človek lahko skače s padalom tudi v kasnejšem obdobju svojega življenja, je morda sedaj čas, da si privoščite kaj takega. Skok s padalom z višine več kot 4000 metrov vas bo popolnoma navdušil in mogoče boste od tega postali vsaj malce odvisni, kar pa v resnici ni prav nič slabega.

Tandemski skoki so torej praviloma skoki s padalom z višine 4000 metrov. Vsekakor pa se lahko odločite tudi za nižjo višino, na primer 3000 metrov. Tudi cena skoka bo v tem primeru nižja.

Na dan skoka s padalom

Skok  s padalom z višine 4000 metrov oziroma tandemski skok s padalom se mora praviloma vnaprej rezervirati. To pa zato, ker je zanimanje za to dejavnost tako veliko. Rezervacijo boste najpreprosteje pa tudi najhitreje opravili kar preko spleta ali telefonskega klica v podjetje, ki vam ponuja tovrstne storitve. Ker je podjetij pri nas kar nekaj, je dobro, da pred izbiro preverite ne samo cene, temveč tudi njihove reference, ki lahko največ povedo o njihovem uspehu.

Na dan skoka vas bo skozi cel postopek ves čas dosledno vodil vrhunsko usposobljeni inštruktor. Po želji pa vaju bo lahko spremljal še izkušeni snemalec, če boste želeli z dogodka domov prinesti nore fotografije, ki jih boste lahko delili s svojimi najbližjimi.

Tandemski skok s padalom

Najhitrejši in najpreprostejši način prostega pada

Skok s padalom z višine 4000 metrov je v resnici najhitrejši pa tudi najvarnejši način za nepozabno izkušnjo prostega pada. Padali boste s hitrostjo več kot 180 kilometrov na uro, kar bo za vas zagotovo nekaj novega, vznemirljivega in morda tudi precej norega, toda v pozitivi.

Najsodobneje zasnovana oprema vam omogoča popolnoma varne skoke. Četudi vaš spremljevalec zaradi določenih okoliščin ne bi mogel pravočasno odpreti padala, bi se to zaradi vrhunske opreme izvedlo avtomatsko.

Skoki s padalom iz znanih letališč

Najboljši skok s padalom z višine 4000 metrov se pri nas prične na znanih letališčih, na primer v Lescah, Portorožu, Postojni, Slovenj Gradcu. Ker je zanimanja za takšne podvige pri nas kar nekaj, je torej treba kar nekaj časa vnaprej narediti rezervaciji, če boste želeli skakati s točno določenega letališča.

Če ne veste, katero letališče bi bilo najvznemirljivejše za vas, tudi zaradi panorame in ostalega, se lahko najhitreje pozanimate kar po spletu. Če se boste, na primer, odločili, da se bo vaš skok s padalom z višine 4000 metrov pričel na letališču Lesce, boste med padom lahko opazovali prelepo Blejsko jezero.