content top

Tiho in zanesljivo delovanje električne kosilnice

Če svojo zelenico urejate s pomočjo kosilnice, ki je stara več kot petnajst let, je velika verjetnost, da je vaša naprava že preveč dotrajana, da bi poskrbela za učinkovit rezultat. Najbolje bo, da si kupite povsem novo kosilnico. V tem hipu so med uporabniki še vedno izjemno priljubljene bencinske kosilnice, na trgu pa so že kar nekaj časa prisotna tudi električna kosilnica.

Bencinska kosilnica je vsestransko uporabna in izjemno nezahtevna za uporabo. Natočite bencin in lahko že opravljate svoje delo. Takšna vrsta kosilnice je primerna za vse velikosti in tipe površin. Negativna plat bencinske kosilnice je njeno drago vzdrževanje, visoka možnost okvare pa tudi glasnost in ne nazadnje še visoke vibracije. Ravno zato je morda električna kosilnica veliko boljši izbor.

robotska kosilnica, ki deluje na baterijski pogon

Kosilnice za majhne površine

Kosilnica na elektriko so zlasti dobrodošle za manjše površine. Ključna prednost, s katero se ponaša električna kosilnica, je tiho ter zanesljivo delovanje. Je povsem nezahtevna za zagon, ima zelo nizke vibracije, ozko širino za gosto nasajene vrtove. Takšna naprava je tudi cenovno zelo ugodna. Med vsemi vrstami kosilnic za vrt je najcenejša.

Električna kosilnica je nekoliko manj primerna za košenje večjih površin. Ker je njena oblika ožja, košnja zato traja kar nekaj časa. Obenem boste morali pri košnji za seboj vleči zelo dolg kabel, na katerega boste morali paziti, da ga med košnjo ne presekate. V takšne naprave je praviloma vgrajen tudi šibkejši motor, ki ne more pokositi gostejše in nekoliko višje trave.

Kosilnice na baterijski pogon

Bencinska pa tudi električna vrtna kosilnica je torej pogosta izbira kupcev. Priljubljene pa so tudi kosilnice na baterijski pogon. Te združujejo vse prednosti, s katerimi se ponašajo kosilnice na bencin in na elektriko. So tihe, enostavne za uporabo, imajo nizke vibracije in ničelno emisijo. Z njimi lahko kosite tudi na zelo velikih površinah. Slabost kosilnic na baterijski pogon je njihova cena. Ta je lahko dokaj visoka, saj so baterije drage. Zadeva pa je nekoliko milejša, ko imate že baterijo. To lahko za delovanje namestite v različne baterijske stroje.

manjša električna kosilnica

Kolesa pri vrtni kosilnici

Ne glede na to, ali vam je v tem hipu najljubša izbira električna kosilnica ali katera druga vrsta, pa je pomembno, za kakšna kolesa tovrstne naprave se boste odločili. Osredotočite se predvsem na velikost koles. Praviloma poznamo dve različici. Na eni strani imate na razpolago kosilnice s štirimi enakimi velikostmi koles ali pa večja, pogonska kolesa na zadnjem delu naprave.

Večja kolesa električne kosilnice so dobrodošla za košnjo na nekoliko manj urejenih zelenicah. A ne glede na to, za katero vrsto koles se boste odločili, pazite na to, da so kolesa oležajena ter niso privita neposredno na ohišje.

Ohišje kosilnice

Na trgu lahko izbirate med kosilnicami, ki se med seboj razlikujejo tudi po ohišju. Najpogosteje boste naleteli na primer na električne kosilnice z jeklenim ohišjem. Nekateri strokovnjaki, ki se na takšne naprave dobro spoznajo, vam bodo nakup kosilnice z ohišjem iz jekla celo odsvetovali. Plastično ohišje kosilnice ima večje prednosti. Ključna prednost je, da takšna naprava ne rjavi, obenem ohišje veliko lažje, tudi dlje časa ostane bolj lepo.

Pestro ponudbo kosilnic, si lahko ogledate na https://www.tms-brezice.si/elektricne-vrtne-kosilnice.