content top

Ventil za vodo – majhen, a izredno pomemben element vodovodnega sistema

Ventil za vodo je nujen, če želimo imeti možnost preprostega in zanesljivega reguliranja pretoka tekočine. Brez tega elementa ne bi bil možen sodobni vodovodni sistem v najrazličnejših objektih, obenem pa se ventil za vodo uporablja v mnogih drugih sistemih. Zagotovo je nepogrešljiv v vseh industrijskih panogah, ki so tako ali drugače povezane s hidravliko. Čeprav gre za majhen element, je njegova vloga torej izjemno pomembna, zato je še kako važno, da uporabljate zares kakovostne izdelke, sicer pride hitro do poplave in podobnih zapletov.

Zanesljivost odvisna od materiala, iz katerega je izdelan ventil za vodo

Na to, kako kakovosten bo ventil za vodo, v veliki meri vpliva material, ki se uporabi pri izdelavi. Med najpogostejše možnosti sodijo nerjavno jeklo oziroma inox, medenina in aluminij, velikokrat pa se uporablja tudi umetna masa. Poleg materiala, ki je uporabljen, pa je seveda zelo pomembna kakovost same izdelave, zato vam priporočamo, da daste prednost preverjenim, uveljavljenim znamkam, saj to nikakor ni eno tistih področij, kjer bi bilo smiselno varčevati.

Vrhunski magnetni ventil za vodo

Vrhunski magnetni ventil za vodo s poljubnimi lastnostmi

V ponudbi spletne trgovine S3C boste zagotovo našli ventil za vodo, ki bo kot nalašč za vaše potrebe. Izbirati je mogoče med številnimi različicami, med katerimi lahko med drugim najdete nepovratni magnetni ventil za vodo, ki velja za eno izmed najbolj razširjenih oblik. Ta različica se na primer uporablja v številnih napravah v naših gospodinjstvih, kot sta denimo pomivalni in pralni stroj, zasledimo pa jo tudi pri namakalnih sistemih. Ventil za vodo je lahko 2/2-potni ali 3/2-potni, pri obeh osnovnih podtipih pa vam je na voljo več oblik vložkov (stožci, krogle itn.) in navojev. Gre za izdelke, ki se praviloma brez posebnih težav uporabljajo v večjem temperaturnem razponu, torej tako pri nizkih kot pri nadpovprečno visokih temperaturah. Konkretni temperaturni razpon, znotraj katerega je mogoča varna uporaba, preverite ob posameznem artiklu.

V pestrem prodajnem programu vas med drugim čaka ventil za zrak

Poleg tistih, ki so primerni predvsem za vodo in druge tekočine, vam je v spletni trgovini S3C na voljo še t. i. pnevmatični ventil za zrak oz. za različne pline. Tudi pri tem podtipu imate možnost izbiranja med številnimi kombinacijami lastnosti. Če potrebujete pri tem pomoč, vas vabimo, da pokličete na telefonsko številko, namenjeno individualnemu tehničnemu svetovanju, ki je navedena na naši spletni strani. Artikli bodo nato pri vas v izjemno kratkem času, saj naročila, oddana med delovniki, praviloma odpošljemo še isti dan.