content top

Vrsta pohištva

Pohištvo ali notranja oprema je nekaj kar ima vsak dom. Pohištvo je lahko narejeno po meri ali pa narejeno v določeni seriji. Prvo je bistveno dražje, a običajno precej bolj trpežno ter bolje narejeno, bolje pa se izkoristi tudi prostor, v katerega postavimo pohištvo po meri, saj se takšno pohištvo prilagodi prostoru oz. vsakemu kotičku, ki je na voljo. Pohištvo, ki je narejeno serijsko, se običajno uniči bistveno prej, le redko zasede celoten prostor, ki je na voljo, a je vedno tudi bistveno ceneje.
Med najbolj drage prostore spadajo kuhinje. Ne glede na to, če je kuhinja povezana z jedilnico, je strošek lesenega dela in številnih aparatov, ki jih v kuhinji potrebujemo, tolikšen, da krepko presega stroške vseh drugih prostorov ter opreme v vseh drugih prostorih. V kuhinji namreč potrebujemo številne kuhinjske aparate, od pomivalnega stroja, mikrovalovke, hladilnika, pečice, kuhalne plošče itd.
Jedilnice so že bistveno cenejše, ko gre za opremljanje prostorov. Med stvari, ki jih v jedilnici nujno potrebujemo lahko štejemo le mize in stole. Tudi miza je lahko precej draga stvar, zlasti, če želimo, da je narejena iz masivnega lesa in tudi stoli, ki jih običajno potrebujemo vsak štiri ali več, lahko skupaj stanejo kar precej. A običajno je ta strošek, tudi če pretiravamo, bistveno nižji od stroška kuhinje.
Otroška soba je le še en izmed prostorov, ki ga želimo čim lepše opremiti. Vsekakor naj bo otroška soba čim bolj otroška. Torej uporabimo pisane barve tako sten kot pohištva, nalepimo nekaj slik in poskrbimo, da je zabavna ter privlačna, saj bo potem tudi vaš otrok precej raje spal in se igral v svoji sobi.