content top

Zakaj izbrati pametne ključavnice?

Prenavljate stanovanje ali gradite hiše? Vas zanima, kako povečati varnost doma? Preprosto, vgradite pametne ključavnice. Danes klasične cilindrične ključavnice nadomešča nova generacija inteligentnih ključavnic.

Danes lahko to storite z vgradnjo pametnih inštalacij, ki omogočajo boljši nadzor nad vašim domov. S tem povečate varnost in kvaliteto bivanja. Kolikokrat ste se odpravili od doma in ste se vprašali ali ste zaklenili vhodna vrata? Morate delati nadure in vas zanima ali so vaši otroci varno prispeli domov ter zaklenili vhodna vrata, ko so se odpravili od doma?

 

hiša s pametnimi inštalacijami

 

Prednosti pametnih ključavnic?

Danes lahko s pomočjo pametnih mobilnih telefonov z nekaj preprostimi kliki nadzirate dogajanje v vašem domu. Z vgradnjo pametnih inštalacij v vaš doma, lahko na daljavo upravljate številne naprave in v primeru vdora pokličete policijo ali varnostno službo. Na vrata lahko namestite tudi kljuke, ki prepoznajo odtis vaše dlani ali senzorje za prebiranje prstnih odtisov.

 

ključavnica na celinder

 

Ostale prednosti:

  • večja varnost
  • boljši nadzor
  • oddaljen dostop

Danes nekateri še vedno dvomijo v varnost pametnih ključavnic, saj menijo, da lahko vlomilci hitro zaobidejo varnostne sisteme. Vendar, temu ni tako. Saj ključavnice uporabljajo napredne varnostne rešitve, ki kriptirajo dostope z zapletenimi pametnimi ključi. K večji varnosti pripomore tudi 5G omrežje, ki se vedno bolj širi po Evropi in ga v kratkem pričakujemo tudi v Sloveniji. Danes je v brezžično omrežje zelo težko vdreti in sam usmerjevalnik Wi Fi signala.

 

 

Povečajte varnost in kvaliteto bivanja

Številni pametni sistemi omogočajo, da med seboj povežete pametna svetila, ki utripajo ob vdoru v stanovanje in zvočniki, ki spuščajo zvok in tako odvračajo vlomilce. Pametne ključavnice pa omogočajo še večjo varnost in pregled nad vstopom ali izstopom v prostor.

Hkrati pa lahko nadzirate kdo vstopi v vaše stanovanje. V zadnjem času se vse več stanovanj oddaja preko platform Airbnb ali Booking. Pred nekaj leti so se morali lastniki stanovanj fizično oglasiti na naslovu in obiskovalcu predati ključ in mu omogočiti vstop v stanovanje.

Ko so se odpravili od doma pa so morali priti iskati ključ in preveriti ali so res zapustili stanovanje ali hišo. V zadnjem času se pa vse več lastnikov odloča za namestitev pametnih ključavnic in alarmnih sistemov s pomočjo, katerih lahko bolje nadzirajo dogajanje v stanovanju. Obstaja več različnih inteligentnih sistemov, ki omogočajo različne funkcije upravljanja ali nadgrajevanja. Zato se je pred samim nakupom in vgradnjo sistema potrebno prepričati in raziskati, katere funkcije omogočajo in ali to funkcijo resnično potrebujete.

Povezljivost pametnih naprav v vašem domu

Med seboj lahko povežete pametne ključavnice, svetila, vtičnice in številne druge naprave in tako avtomatizirate številne dnevna opravila, ki so v preteklosti vzele veliko dragocenega časa. Danes lahko tako privarčujete čas in se bolj posvetite svoji družini.

V kolikor se odločite za centralni sistem se običajno v hodnik vgradi manjša tablica s pomočjo, katere lahko opravljate vse naprave neposredno z nekaj preprostimi kliki. Če želite si lahko na vaš pametni mobilni telefon namestite tudi aplikacijo, ki omogoča opravljanje naprav na daljavo.

Vir: https://nioma.at/pametna-hisa/pametne-kljucavnice/