content top

Zakaj je kotna sedežna garnitura lahko najboljša izbira

Če se v tem hipu odločate za nakup nove sedežne, je velika verjetnost, da vas mika kotna sedežna garnitura. Izjemno dobrodošla je tudi takšna v obliki črke L. Še zlasti pa tedaj, kadar družina šteje nekoliko več družinskih članov. Če pa imate v svoji dnevni sobi dovolj prostora na dveh stranicah, je torej najbolj smiselno izbrati kotno sedežno, saj ponuja ogromno sedalne pa tudi ležalne površine.

V primerjavi s tradicionalnimi kavči so kotne sedežne garniture torej precej večje. Uporabniki se na njih lahko povsem udobno sproščajo, uležejo ter raztegnejo noge. Idealen za počitek in sprostitev po napornem delavniku pa je podaljšan kotni element.

Kotna sedežna odpira bivalni prostor

Če je vaš dnevni prostor manjši, je kotna sedežna odlična izbira. Za takšen kos pohištva je namreč značilno, da se lahko izjemno učinkovito prilega tudi v povsem neizkoriščen del sobe. Kotne garniture na sploh odprejo bivalni prostor, in sicer prav zaradi tesnega prilagajanja stenam. Z uporabo tako oblikovane sedežne se dnevni prostor na prvi pogled zdi bistveno večji, kot pa če bi vanj na primer postavili klasično kombinacijo dvoseda, troseda ali fotelja.

Kotna sedežna garnitura v sivi barvi na bež preprogi, zraven pa stoji pokončna kovinska luč.

Dve vrsti kotnih sedežnih garnitur

Na trgu sta na voljo dve vrsti takšnih garnitur. Ena vrsta predstavlja povsem klasičen kos, ki ima roko naslona na obeh koncih. Naslonjalo za hrbet z naslonskimi blazinami pa je nameščeno na obeh stranicah. Druga vrsta pa je ravna sedežna, ki ima podaljšano eno sedišče. Takšen element se najpogosteje označuje za počivalnik. Garnitura s počivalnikom pa je še posebej dobrodošla, če imate nasproti takšnega pohištva televizijo, obenem pa na steni, kjer je kotni element, nimate na voljo več kot 200 centimetrov za kavč.

Vsekakor imata obe omenjeni postavitvi svoje prednosti pa tudi slabosti. Pri klasični vrsti pridobite več prostora za sedišče, obenem pa se v kotni del lahko tudi udobno uležete. Kotna sedežna s počivalnikom pa uporabnikom ponuja večjo površino za ležanje in manj sedalne površine.

Kotna garnitura primerna za vsak prostor z vsaj dvema prostima stenama

Kotne sedežne garniture se torej zagotovo dobro podajo v vse prostore, ki imajo vsaj dve prosti steni. Seveda pa je zlasti od dimenzij prostora ter od vaših individualnih navad odvisno, za kakšen tip se boste odločili.