content top

Zakaj je potrebno čiščenje lovilca maščob?

Slovenija spada med države, ki ima urejene kanalizacijske poti. Prepovedano je izpuščati fekalije v okolje, saj lahko onesnažimo podtalnico in s tem razširimo hude bolezni. Poznamo kanalizacijska omrežja in pa greznice, ki jih imajo zgradbe oziroma hiše ali drugi objekti. V vsakem primeru pa se potrebujejo lovilci maščob. Čemu so namenjeni?

Lovilci maščob so namenjeni tako imenovanemu ločevanju odpadnih voda ter ostalih olj oziroma goriv. Vgrajujejo se na različna področja. Ključnega pomena je, da se lovilec maščob čisti redno, saj bo le tako zagotavljal normalno delovanje. Lovilci maščob so bili zasnovani že davnega leta 1880, kjer pasivni lovilci obstajajo že vse od leta 1885 (v uporabi). Najprej so bili lovilci precej manjši in izgledali so kot navadna posoda. Ta posoda še dandanes ujame maščobo, pa naj bo to živalskega ali rastlinskega izvora. Najbolj pomembno je, da lovilec maščob lovi vso odpadno olje oziroma druge maščobe iz kuhinje zaidejo v te lovilce. Seveda pa tudi sami lovilci maščob kdaj potrebujejo čiščenje. Takrat je tukaj za vas podjetje Mežan, ki bo storitev opravilo strokovno in predvsem hitro.

Čiščenje lovilca maščob je ključnega pomena

Potrebno je razumeti, da je čiščenje tako kanalizacije, greznice, kot tudi lovilca maščob zelo pomembno. Takrat, ko je posoda polna, lovilec ne deluje več. Redno čiščenje torej preprečuje zgoraj opisano situacijo in tako okolje ohranite lepše. Pri lovilcih maščob je malce težje oceniti, kdaj je posoda dejansko polna. Zakaj? Vsa maščoba se v lovilcih nabira od zgoraj navzdol, kar pomeni, da polnost zelo težko ocenimo.

Podjetje Mežan vam strokovno očistijo lovilca maščob. Delo se mora opraviti brez dodatkov, ko so razne kemikalije, belila, emulgatorjev in encimov, saj lahko s tem poškodujejo okolje. Na ta način namreč lahko škodujete naravnim bakterijam, ki pa so nujno potrebne. Navadno ljudje čistijo lovilca maščob enkrat mesečno ali pa vsaj na tri mesece. Odvisno od porabe oziroma hitrosti polnejnja. Zatorej nikar ne oklevajte in naročite strokovnjake za praznenje greznic, čiščenje kanalizacije in čiščenje lovilca maščob ter tako spodbudite delovanje vaših kanaliziacijskih poti in ohranjate okolje kar se da zdravo. Storitev je na voljo po ugodnih cenah. Bodite okoljsko ozaveščeni.