content top

Zakaj se zamašijo odtočne cevi?

Največkrat je vzrok v nakopičeni maščobi, zbiranje nerazgradljivih snovi in še marsikaj bi se našlo. Kaj narediti?
Na spletnih straneh lahko poiščemo strokovnjake, ki se ukvarjajo s čiščenjem odtokov. Odmaševanje odtokov nam lahko strokovnjak izvede v zelo kratkem času. Strokovnjaki nam lahko zelo hitro in kvalitetni izvedejo čiščenje odtokov. Čiščenje je izvedeno zelo hitro, kvalitetno brez poškodb. Odmaševanje odtokov poteka s pomočjo strojnega čiščenja. Strojno čiščenje je primerno za čiščenje cevi v objektih.
Velikokrat se v ceveh nakopiči umazanija tudi zaradi neustreznega naklona cevi, včasih pa imajo cevi preveč vmesnih kolen in je pretok skozi cevi delno oviran. Čim se zbere na stenah cevi nekaj umazanije, se zaradi slabšega padca pretok ustavi in cevi se zamašijo. Kanalizacijski sistem je lahko tudi slabo izdelan. V takem primeru se odtoki neprestano zamašijo in potrebno je večkratno in redno čiščenje.

Mehansko čiščenje odtokov.

Vsako gospodinjstvo bi moralo imeti mehansko napravo za čiščenje odtokov. To je ekološki izdelek za katerega ne uporabljamo kemikalije. Ta črpalka imenovana CIKLON je primerna za različne vrste pip. Tako lahko vsaka gospodinja sama čisti cevi, če se zamašijo.

Iz katerih materialov so zgrajene cevi za kanalizacijo? Uporablja se pvc cevi, če so premeri cevi majhni. Za večje premere cevi se uporablja poliester, beton in armiranobetonske cevi. Pvc cevi imajo eno slabost, da so občutljive na udarce.

Ste vsrkali že dovolj informacij? Vas je članek prepričal? Oglejte si ugodno ponudbo kvalitetnega izvajalca.

Kateri so znaki za zamašenje cevi? Pojavi se neznosen smrad, odtoki začnejo slabo požirati, še preden se odtoki popolnoma zamašijo. Zato se moramo odločiti za redno čiščenje odtokov preden se le ti zamašijo. Preprečiti moramo obloge, ki se lahko pojavijo na ceveh. Priporočljivo je, da je uporaba kemije čimmanjša. Odločiti se moramo za eko čistila, da ne puščamo posledice v naravi.

Redno je potrebno skrbeti za pretočnost cevi, paziti je potrebno kaj se v cevi spušča in uporabljati moramo čimmanj kemikalijev za čiščenje cevi. S kemikaliji uničujemo okolje in tudi cevi.